• Portada >
  • Agenda >
  • Dones i tecnologia. Una història poc explicada

Exposició

Dones i tecnologia. Una història poc explicada

Dones i tecnologia. Una història poc explicada

Projecte TecnoGirl

Quan parlem de tecnologia solen ser noms com Bill Gates i Steve Jobs els que s’emporten la glòria i el reconeixement. Però sabeu que les dones han jugat un rol clau al llarg de la història de la tecnologia? Sense elles, molts dels avenços no haurien estat possibles, i la tecnologia tal com la coneixem avui seria inimaginable.

La majoria de les trajectòries personals i professionals d’aquestes dones són plenes de dificultats i entrebancs només pel fet de ser dones. I algunes d’elles, a més a més, pel fet de ser negres.

Per què aquestes dones i els seus descobriments no han tingut el reconeixement que es mereixen? Per què continuem imaginant la tecnologia com un camp majoritàriament masculí?  Aquest petit homenatge a alguns dels referents femenins més extraordinaris ajuda a reflexionar sobre com podem fer més igualitari l’àmbit tecnològic.

L’exposició anirà acompanyada d’una mostra documental de llibres de dones i tecnologia.

Exposició realitzada al Mercat Tecnològic de Granollers. Textos: Alba Castellsagué. Disseny: Roger Vegés.

TecnoGirl és un projecte que té com a objectiu principal la divulgació de la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària, i que especialment pretén fomentar les vocacions tecnològiques en el col·lectiu de noies d’entre 12 i 18 anys, per contribuir així a posar fi a la bretxa de gènere que hi ha en professions d’aquest àmbit.

Organitzen: Diputació de Barcelona, Tecnocampus, Ajuntament de Mataró i Biblioteques de Mataró. Col·labora: Roca Umbert Fàbrica de les Arts – Ajuntament de Granollers
Exposició
Dones i tecnologia. Una història poc explicada
Biblioteca Pompeu Fabra
De l’1 al 18 d’octubre