Temporada estable

Jerusalem

Jerusalem

Pere Arquillué protagonitza un muntatge transgressor que va deixar fascinat el públic britànic. Un text extremament original i singular que parteix de l'essència de la vella Anglaterra

Decadent, abandonat, patètic, però també valent i divertit... Així és l'antiheroi que protagonitza aquesta peça, aplaudida tant al West End com a Broadway.
És el dia de Sant Jordi, patró d'Anglaterra, i en una localitat rural que aquell dia acull la fira del comtat, Johnny "el Gall" Byron surt del remolc on viu. Les autoritats el volen desnonar per poder construir al solar que ocupa i un pinxo li vol clavar una pallissa... És l'home més odiat del poble? Potser, però també és el més estimat: els amics volen que surti amb ells de festa i el seu fill el reclama perquè passin junts el dia visitant la fira...
El muntatge s'inspira en Jerusalem, un himne compost per Sir Hubert Parry sobre uns versos de William Blake el 1916. Extremament popular al país, el tema ha estat proposat fins i tot com a himne nacional anglès.

Autor: Jez Butterworth
Traducció: Cristina Genebat
Direcció: Julio Manrique
Interpretació: Pere Arquillué, Elena Tarrats, Chantal Aimée, David Olivares, Marc Rodríguez, Víctor Pi, Guillem Balart, Clara de Ramon, Anna Castells i Albert Ribalta.
Escenografia: Alejandro Andújar
Vestuari: Maria Armengol
Il·luminació: Jaume Ventura
Espai sonor: Damien Bazin
Audiovisuals: Francesc Isern
Caracterització: Núria Llunell
Ajudant de direcció: Xavi Ricart
Regidoria: Ainhoa Bernaola
Sastressa: Rosario Macias
Ajudant de vestuari: Marta Pell

Durada: 150 minuts

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Activitats relacionades

 
Temporada estable
Jerusalem
Teatre Monumental
Divendres 27 i dissabte 28 de setembre a les 20.30 h
28 euros platea / 26 euros amfiteatre