Temporada estable

La tendresa

La Tendresa David Ruano ©

Una comèdia de llenyataires i princeses

T de Teatre i Dagoll Dagom coprodueixen la versió catalana d'aquesta comèdia romàntica de l'aclamadíssima comèdia d'Alfredo Sanzol, La ternura. Sanzol s'ha inspirat en l'univers de les comèdies de Shakespeare per dirigir aquest enginyós espectacle que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l'amor.

La tendresa explica la història d'una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen amb l'Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d'haver envaït Anglaterra.
La reina Esmeralda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l'Armada passa a prop d'una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell en què viatgen.
El seu pla és quedar-se a viure en aquesta illa amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que escullen una illa on des de fa vint anys hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que s'hi van amagar per no tornar a veure cap dona mai més. Quan la reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, es vesteixen d'homes per protegir-se. I aquí comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.

Text i direcció: Alfredo Sanzol
Traducció: Joan Lluís Bozzo
Intèrprets: Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Albert Prat, Marta Pérez, Jordi Rico i Ferran Vilajosana
Escenografia i vestuari: Alejandro Andújar
Il·luminació: Pedro Yagüe
Música original: Fernando Velázquez
Caracterització: Eva Fernández
Producció executiva: Anna Rosa Cisquella i Daniel López-Orós

Durada: 110 minuts

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Activitats relacionades

 
Temporada estable
La tendresa
Dissabte 12 d'octubre de 2019
20.30 h
Teatre Monumental
24 euros platea / 19 euros amfiteatre