• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró, capital del gènere de punt i espai de reserva de col·leccions

Visita guiada

Mataró, capital del gènere de punt i espai de reserva de col·leccions

Panoràmica Espai de reserva visitable Teresa LLordes ©

Visita guiada a les sales d'exposició permanent de Can Marfà, que desenvolupa el tercer eix del programa expositiu del Museu de Mataró relacionat amb la història de la ciutat: Mataró, capital del gènere de punt.

La visita proposa un recorregut que ens acosta al procés de fabricació del teixit de punt i l'evolució històrica d'aquesta indústria, que ha esdevingut la de referència de la capital del Maresme. La mostra presenta una acurada selecció d'objectes de diferent tipologia i cronologia: maquinària, indumentària, imatges i documents, procedents de la col·lecció de la Fundació Jaume Vilaseca, que han estat documentats i restaurats amb l'objectiu de donar valor a un dels fons més importants d'Europa en la seva especialitat, i un patrimoni cultural molt representatiu de la història contemporània de la ciutat de Mataró.

L’espai de reserva visitable, recentment inaugurat a la segona planta, també s'inclou a la visita. Aquest àmbit ens apropa al coneixement del producte de gènere de punt, a partir d'una acurada selecció de peces de la col·lecció tèxtil i d’indumentària que permet copsar la relació entre moda i indústria.

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró

Col·labora: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura
(una part del fons que financen les actuacions subvencionades prové de cabals que atorga la Junta d'Herències de la Generalitat de Catalunya)
Visita guiada
Mataró, capital del gènere de punt i espai de reserva de col·leccions
Dissabte 16 de novembre de 2019
18 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Entrada lliure