Projecció documental i col·loqui

Memorias. Tracce di una guerra civile

Més enllà de les trinxeres

Projecció del documental Memorias. Tracce di una guerra civile (2016) i col·loqui al voltant de les Brigades Internacionals, la lluita antifeixista i la memòria històrica. Amb la participació de Francesco Corsi, director del documental, Eduard Amouroux, secretari de l'Amical de les Brigades Internacionals, i Juli Cuéllar, historiador. Modera: Maria Salicrú-Maltas, historiadora.

El documental Memorias. Tracce di una guerra civile, segueix les traces de tres antifeixistes italians que van participar en la guerra civil espanyola: Leo, Orazio i Giordano Bruno. Al llarg de 53 minuts reviurem les vivències d'aquestes tres memòries que esdevenen, en sentit positiu, un pretext per anar més enllà: l’herència i les contradiccions de la memòria, els seus conflictes, els perills de l’oblit i els antídots per l’oblit; els valors de l’antifeixisme i la seva actualitat. Un viatge, a través d’Espanya i Itàlia, als llocs del front i als territoris encara marcats per les ferides de guerra, a la recerca de les veus dels testimonis i de les traces de la memòria en el temps.

Aquesta activitat s'emmarca dins la programació de l'exposició Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d'Alec Wainman, que es pot veure a Can Marfà Gènere de Punt fins al 8 de març de 2020.

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Projecció documental i col·loqui
Memorias. Tracce di una guerra civile
Divendres 17 de gener de 2020
19 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Entrada lliure