• Portada >
  • Agenda >
  • Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d'Alec Wainman

Inauguració d'exposició

Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d'Alec Wainman

Imatge de l'exposició

Alec Wainman (1913-1989) va arribar a la República espanyola el 31 d'agost de 1936, com a voluntari sanitari a la Unitat Mèdica Britànica. Acompanyat per la seva fidel companya, una càmera Leica, va fotografiar tot el que passà al seu voltant durant dos anys que marcarien la seva vida.

Amb el pas dels anys, les seves imatges, de gran valor humà, han esdevingut un magnífic document històric sobre la vida a la rereguarda durant la Guerra Civil i sobre el paper dels voluntaris que van venir d'arreu del món a lluitar contra el feixisme. 

La història del seu arxiu fotogràfic ens recorda el periple viscut per altres col·leccions de gran valor com les de Robert Capa, Gerda Taro, David Seymour i Agustí Centelles. La "maleta anglesa" d'Alec Wainman és també la història d'una maleta perduda. Les 150 fotografies que s'hi exhibeixen són el resultat d'una recerca de quaranta anys per recuperar més d'un miler de negatius perduts en aquest període, i que guien el descobriment d'històries apassionants.  

80 anys després de la fi de la Guerra Civil, aquesta exposició vol ser un homenatge a les dones i els homes que, abandonant les seves vides, van travessar el món amb els seus ideals i van combatre el totalitarisme, al front o a la rereguarda. Perquè ells i elles simbolitzen la solidaritat entre els pobles i l'esperança en la condició humana. 

Producció: Museu d'Història de Catalunya. Organitza: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró
Inauguració d'exposició
Més enllà de les trinxeres (1936-1939). Fotografies d'Alec Wainman
Divendres 29 de novembre de 2019
19 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Entrada lliure