Temporada Estable / Teatre

Mundo obrero

Teatro del Barrio

Una comèdia marxista amb música de Santiago Auserón

San Juan sap utilitzar el teatre per presentar, sempre amb una mirada mordaç, crítica i agitadora, els esdeveniments històrics que ens han dut on som.
Cafè La Tranquilidad, El Paral·lel, Barcelona, anys vint del segle passat. Un captaire s’acosta a un client i li demana una moneda. L’home treu una pistola, li posa a la mà del captaire i li diu: “Ves al banc i agafa el que necessitis. És teu”. Així comença aquest relat que retrocedeix fins la darreria del segle XIX, a la creació del moviment obrer. L’espectacle avança a través de les lluites al camp i a la ciutat dels anys trenta, la guerra, la guerra després de la guerra, el trencament del silenci a finals dels cinquanta, l’onada antifranquista, la fi de la dictadura i de la mobilització social fins a arribar al segle XXI.
Una nova producció de Teatro del Barrio per seguir revisant la història d’Espanya del darrer segle. Un cop fet el repàs a la monarquia amb l’espectacle El Rey, i al poder econòmic amb Masacre, ara li toca el torn a la reivindicació del moviment obrer.

Creació i direcció: Alberto San Juan / Intèrprets: Luis Bermejo, Lola Botello, Pilar Gómez i Alberto San Juan / Escenografia i vestuari: Beatriz San Juan / Il·luminació: Raúl Baena / Música: Santiago Auserón / Ajudanta de direcció: Ana Belén Santiago / Producció: Teatro Español

Durada: 90 minuts

Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Activitats relacionades

 
Temporada Estable / Teatre
Mundo obrero
Diumenge 7 d'abril de 2019
19 h
Teatre Monumental
21 euros platea / 17 euros amfiteatre