Exposició

Panòptic. Festival de cinema de Mataró

Imatge Panòptic

Del 21 de setembre al 20 d'octubre al M|A|C Espai de Can Palauet. Instal·lació col·lectiva per conèixer l’univers del festival Panòptic.
27 i 28 de setembre a la Sala d’Actes del Cafè de Mar de Mataró: projeccions i activitats.

M|A|C Espai

La instal·lació al M|A|C Espai és una proposta col·laborativa que parteix de contingut audiovisual obert i disponible en plataformes digitals per construir un relat-manifest col·lectiu que respongui a la pregunta: Què és el festival Panòptic? Una carta de presentació per a totes aquelles persones que vulguin saber què trobaran al festival.

La instal·lació serà una declaració d’intencions i una bateria de preguntes obertes plantejades des de l’audiovisual cap a l’audiovisual. És l’era digital l’era de les llibertats? O del control social més extrem? Tenim les regnes de la nostra vida digital? Es monitoren els nostres desitjos i la nostra voluntat? Quin és el cost social d’un món a l’abast d’un clic?

Què s’hi trobarà:

- Descripció del festival: Què i per què?

- Aproximació al concepte del panòptic al segle XXI.

- Projeccions de vídeo en diverses pantalles. El contingut de les projeccions consistirà en llistes de reproducció en bucle de contingut que es troba penjat a YouTube. Aquestes llistes de reproducció les crearem a partir de fer la pregunta “Què és per a tu el festival Panòptic?” a familiars i persones reconegudes del món de l’audiovisual i la cultura digital. Totes les recomanacions i suggeriments que rebem crearan una narració col·lectiva del que és el festival Panòptic, des de l’absurd fins al més descriptiu.

El festival

El festival Panòptic parteix de la creació audiovisual per entendre la vida digital. Si el panòptic és vigilància i control, l’objectiu és crear espais de llibertat creativa. Si el panòptic és arquitectura del poder, el festival vol crear espais de construcció col·lectiva i generar espais físics on poder assajar altres formes de relació amb l’audiovisual. El festival Panòptic cerca la ficció en el realisme de les xarxes socials i cerca el documental en l’era de la ficció mediàtica i la postveritat.

El Panòptic és un festival de cinema i nous formats que busca explorar i analitzar els efectes de l’era digital en la societat: l’impacte del progrés tecnològic i científic en les relacions de poder, els mecanismes de control social, les llibertats o els drets humans, així com en el marc de l’ètica i el pensament contemporanis. El festival vol esdevenir un espai de debat i crítica, transformació i empoderament social.

Més informació a: www.mataroartcontemporani.cat.

Organitzen: M|A|C - Mataró Art Contemporani i Associació Panòptic
Exposició
Panòptic. Festival de cinema de Mataró
M|A|C Espai. Can Palauet
Del 21 de setembre al 20 d'octubre
De dt a ds de 17 a 20 h
Entrada lliure