Presentació de publicació

Pere Casanovas, l’escultor dels altres

Pere Casanovas, l’escultor dels altres

Presentació de la publicació "Pere Casanovas, l’escultor dels altres" a cura de Pere Casanovas, Manuel Cuyàs, Xavier Antich, Manuel Guerrero i Antoni Llena.

Pere Casanovas ha estat el col·laborador imprescindible en la realització material de bona part de l’estatuària pública dels artistes més rellevants de l’art contemporani de la segona meitat del segle XX i dels artistes internacionals amb obra a Catalunya.

El llibre repassa la seva trajectòria i la seva intensa col·laboració amb artistes tan significatius com són Antoni Tàpies, Jorge Oteiza, Pablo Palazuelo, Antoni Llena, Juan Muñoz, Frederic Amat, Perejaume, Josep Guinovart, Jaume Plensa, Antoni Miralda, Sergi Aguilar, Miquel Navarro, Robert Llimós, Moisès Villèlia, Margarita Andreu, Josep M. Subirachs, Josep Ponsatí, Marcel Martí, Aurèlia Muñoz, Richard Long, Mario Merz, Anthony Caro, Lothar Baumgarten o Rebecca Horn.

Aquesta aproximació al treball de Pere Casanovas ens redescobreix una dimensió desconeguda de l’art català de la nostra època.

L’autor del llibre és Manuel Cuyàs, que ha recollit els records de "l'escultor dels altres" per acabar construint una crònica de l'època més decisiva de l'art de Catalunya a la segona meitat del segle XX.

Organitzen: Museu de Mataró - Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró. Col·labora: Grup Enciclopèdia
Presentació de publicació
Pere Casanovas, l’escultor dels altres
Dijous 12 de març de 2020
19.30 h
Sala d’Actes de Can Palauet