Inauguració de l'exposició

Riu ǀ Res. Nefer

Riu ǀ Res. Nefer Jordi Puig. Museu de Mataró ©

En el món de la pintora Nefer Rovira (Mataró, 1960), hi conviuen esquelets amb cocodrils del Nil, el sol i la lluna somriuen i les pedres estan tan vives com els personatges, els vegetals i els animals. L’exposició Riu ǀ Res explora el cosmos particular d’aquesta artista, que durant tota la seva vida s’ha expressat a través del dibuix i la pintura, amb un llenguatge únic que no ha deixat mai d’evolucionar i que constitueix una mena d’autobiografia emocional.

A través d’una vuitantena d’obres, de tècniques molt diverses (de la tinta xinesa a l’acrílic, passant per l’oli i el grafit), Nefer ha creat una cosmogonia pròpia que va néixer de manera intuïtiva quan es dedicava a dibuixar obsessivament durant els llargs estius de la seva infantesa.

El recorregut de l’exposició permet comprovar, també, com el llenguatge de Nefer s’ha anat depurant progressivament al llarg dels anys, amb unes pintures recents molt més sintètiques i minimalistes i la creació dels vídeos, Camí de no retorn i La masovera del firmament, aquest darrer és un homenatge a les dones anònimes silenciades.

 

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Inauguració de l'exposició
Riu ǀ Res. Nefer
Divendres 15 de novembre de 2019
19.30 h
Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró