Exposició

Rosa Codina-Esteve. Vacuum

Vacuum I Josep Casanovas ©

Exposició individual de l’artista Rosa Codina-Esteve (Mataró, 1948). La seva pintura participa i s’integra al procés creatiu com a xarxa de connexions a partir de l’observació dels objectes quotidians del seu entorn i les seves possibilitats de representació.  Des d’una matriu o un recurs singular, ens porta cap a un ampli univers on se superposen molts estats que conviuen de manera simultània. 

A l’ombra de Schrödinger és una de les sèries d’aquesta exposició que porta per títol Vacuum. Els bols ens permeten observar i ens fan veure o sentir coses que modifiquen el que tenim davant, com si fos un estat quàntic matemàtic i abstracte alhora. Els Vacuums parteixen d’uns plats, on cada història es desdobla en dues realitats paral·leles i, com passa amb la sèrie Multiplicitats, més enllà de l’embolcall, intuïm el que hi ha a dins i potencia l’obra amb tota l’energia, com ens suggereix Glòria Bosch al text de presentació de la publicació. 

Rosa Codina-Esteve és una artista de llarga trajectòria que ha compaginat la docència—impartint classes a la Universitat de Barcelona— amb l’activitat creativa i la pintura al llarg del seu recorregut vital. Nascuda a Mataró l’any 1948, es va doctorar a la Facultat de Belles Arts de Barcelona des d’on ha obtingut una important projecció internacional com a professora en diferents centres educatius d’Europa i Amèrica. En paral·lel, la seva obra s’ha exhibit en galeries, espais d’art i museus d’àmbit nacional i internacional de manera continuada. 

La mostra forma part del projecte Singulars, un cicle que des de l’any 2015 promou la difusió d’un artista local de reconeguda trajectòria mitjançant una exposició, un programa educatiu i una publicació.

 

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Exposició
Rosa Codina-Esteve. Vacuum
Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró
Del 16 de novembre de 2018 al 24 de març de 2019
De dj a ds de 17 a 20 h; ds, dg i festius d'11 a 14 h