• Portada >
  • Agenda >
  • 2.000 persones participen al Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus

Notícia

2.000 persones participen al Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus

una de les activitats de la Nit dels Museus

La celebració del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus es consolida a Mataró. Un total de 1.974 persones han participat a les 17 activitats organitzades dissabte 18 de maig als equipaments museístics i sales d’exposicions de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, a més del Museu Arxiu de Santa Maria, de la Casa Coll i Regàs i de l’Ateneu de la Fundació Iluro, que des de fa 4 anys sumem la seva programació en elements de difusió conjunta per fer un programa més atractiu a la gent de Mataró.

La vil·la romana de Torre Llauder, Ca l'Arenas, Can Serra, Can Marfà del Museu de Mataró, Can Palauet, la Nau Gaudí, el Museu Arxiu de Santa Maria i la Casa Coll i Regàs el 18 de maig, dia de les dues efemèrides, van ampliar els seus horaris d’obertura i van oferir activitats per a tots els gustos. Els assistents a les activitats van poder gaudir d’unes narracions dramatitzades sobre la vida dels déus mitològics, lectures de poemes de la mà de l’actriu Rosa Vila, van descobrir noves maneres d’interpretar l’art contemporani amb el guiatge genuí dels alummes de 1r de l’intitut Cinc Sènies, van participar a un taller familiar d'esgrafiat, van observar la instal·lació artística de Mia Llauder, van poder descobrir l’univers Subarroca i van acabar la nit escoltant les cançons del darrer disc de Quico Pi de la Serra, entre d’altres.

L’objectiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus és sensibilitzar el públic sobre el fet que aquests són un mitjà important per a l’enriquiment cultural de les societats. Aquesta efemèride se celebra des de l’any 1977, promogut per l’ICOM (Consell Internacional dels Museus), mentre que des de l’any 1997 i amb el suport del Consell d’Europa i la UNESCO, la nit s’ha afegit al dia i el dissabte més proper se celebra la Nit dels Museus.

Les xifres de participació de les dues darreres edicions del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus ha rondat els 2.000 assistents, una xifra molt superior als 500 que van viure la primera edició l’any 2016.
2.000 persones participen al Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus
Data publicació: 21.05.2019