• Portada >
  • Article >
  • Compromís i cohesió social | Can Fugarolas

Guardons Cultura Mataró 2016

Compromís i cohesió social | Can Fugarolas

Can Fugarolas - Assemblea de Tronc

El jurat acorda atorgar el guardó al Compromís i a la cohesió social a Can Fugarolas. Taller de reparacions socials, culturals i sostenibles.

El projecte de Can Fugarolas va néixer l’any 2013 fruit de la suma de diverses iniciatives i col·lectius orfes de la ciutat, amb l’objectiu comú de construir un espai multidisciplinari des d’on poder materialitzar els seus projectes i, al mateix temps, esdevenir un motor cultural de la ciutat.

Amb la seva seu en un local d’un antic concessionari i taller de vehicles en desús del barri de l’Havana, Can Fugarolas és un exemple de com la suma d’esforços individuals pot contribuir a crear un projecte comú de gran riquesa i impacte social i cultural, basat en la cooperació, la integració, l’autogestió i la creativitat. 

Al seu inici, els col·lectius impulsors del projecte eren quatre: Taller d’idees, entitat dedicada principalment a la integració de persones amb diversitat funcional, Cronopis, col·lectiu que treballa en la creació i formació al voltant del circ, Coworking, un espai d’oficines compartides per ajudar en el llançament de nous projectes culturals, artístics i tecnològics, i Estudi i mig, una productora audiovisual. Amb el pas dels anys, Can Fugarolas ha anat creixent i en l’actualitat acull més de 25 col·lectius de diferent naturalesa, entre els quals s’hi pot trobar companyies de circ i de teatre, tallers d’artistes, formacions musicals, col·lectius centrats en l’ensenyament i cooperatives de consum.

És interessant destacar com l’any 2016 Can Fugarolas ha iniciat un projecte de rehabilitació de l’espai, finançat per micromecenatge, per tal de millorar les seves instal·lacions i les condicions de treball dels col·lectius que en formen part i poder continuar creixent i fomentant la creació i l’intercanvi cultural.