• Portada >
  • Article >
  • Compromís i cohesió social | Mur

Guardons Cultura Mataró 2017

Compromís i cohesió social | Mur

Espectacle Mur

El jurat acorda atorgar el guardó a Mur, espectacle de circ de caràcter inclusiu creat per Nacho Flores i Joaquim Aragó, sota la direcció de Nacho Flores i amb la participació de Circ Vermut (Jordi Mas i David Candelich), Circ Bombeta (Oriol Morgades, Quique Maltas, Sergi Comesa i Manolo Osoyo), Alberto Munilla i Ramón Giménez. 

En aquest projecte s’uneixen artistes professionals amb persones discapacitades, vinculades al món del circ a través de la tasca que desenvolupa la companyia Cronopis i l’Associació d’Integració Social Taller d’Idees, amb seu a Can Fugarolas.

El jurat destaca la qualitat artística i creativa de l’espectacle, el caràcter col·lectiu del projecte, fruit de la suma d’esforços individuals i col·lectius, i la seva aposta valenta per remoure consciències i per visibilitzar la realitat de les persones discapacitades.

Mur és un exemple clar que demostra que l’art pot erigir-se com a eina d’inclusió social i de qüestionament de la societat actual i dels prejudicis envers la discapacitat, sense complexos ni paternalismes. L’espectacle és un manifest envers la no discriminació, l’acció positiva i la garantia dels drets d’aquests col·lectius en igualtat de condicions.

L’espectacle va ser presentat el 2017 a Mataró, amb una gran acceptació per part del públic, i ha girat pels principals escenaris nacionals i estatals.