• Portada >
  • Article >
  • Dones pioneres del Maresme

Publicació

Dones pioneres del Maresme

Guia

Les Biblioteques del Maresme presenten la guia de recursos del 2019, Dones pioneres del Maresme.

La invisibilitat de les aportacions de les dones als diferents àmbits de la vida social, econòmica, política, empresarial, artística..., o, si més no, la infravaloració de les seves aportacions i experteses, està sustentada en una societat patriarcal i androcèntrica. Una societat que separa a dones i homes i reforça els estereotips d’uns i altres segons els rols de gènere que els han estat assignats i han de complir en les diferents esferes de la vida pública i privada, perpetuant així les discriminacions.

L’objectiu d’aquesta Guia de dones pioneres, és, precisament, posar en valor la tasca desenvolupada per moltes dones de la nostra comarca i contribuir així a fer visibles les seves experiències i aportacions, i oferir el reconeixement que mereixen.

Són perfils de dones pioneres, lluitadores i precursores en cada un dels seus àmbits, però que han estat invisibilitzades tant al llarg de la història com en el moment actual.

Han estat triades amb el criteri d’haver fet aportacions en cada un dels seus àmbits, i és una forma d’homenatge, d’agraïment, d’inspiració i referent per a les noves generacions i per a totes aquelles dones que continuen lluitant cada dia per ser escoltades, per ser visibles.

La guia s’edita i es distribueix gratuïtament en format paper a les biblioteques municipals de la comarca del Maresme. També hi ha la versió digital, Bibliosmaresme, accessible des de Google Play i Apple Store, tant per a tauletes tàctils com per a telèfons mòbils. A més, la guia compta amb uns codis QR que enllacen tant als vídeos promocionals de les biblioteques, com als vídeos relacionats amb la temàtica: enguany, diversos especialistes donen a conèixer les singularitats naturals de primera mà, a través d’entrevistes i passejades.

A les Biblioteques del Maresme, ens plau oferir-vos aquest recull que aplega bibliografia i imatges perquè en quedi testimoni.
Dones pioneres del Maresme
Data publicació: 07.05.2019