• Portada >
  • Agenda >
  • El Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la UAB rep la distinció Jaume Vicenç Vives 2018

Notícia

El Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la UAB rep la distinció Jaume Vicenç Vives 2018

estudiants treballant a Torre Llauder

 
El Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha rebut la distinció Jaume Vicenç Vives 2018 a la qualitat docent universitària en la categoria col·lectiva. El degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Joan Carbonell, va recollir el guardó de mans del president de la Generalitat, Quim Torra, durant l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2018-2019 de les universitats catalanes celebrat ahir al recinte històric de Sant Pau.


El premi reconeix la tasca desenvolupada en el camp de la recerca, la docència i la divulgació de l’arqueologia i la paleontologia a Catalunya desenvolupada pel Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la UAB. Aquest campus es basteix al voltant d’una xarxa de jaciments arqueològics –entre els quals hi ha la vil·la romana de Torre Llauder- equipaments municipals, museus i parcs arqueològics on la UAB desenvolupa part de la docència pràctica dels alumnes dels diferents graus i alhora serveix de base formativa dels estudiants de màster i de doctorat, que realitzen en aquest marc la iniciació a la recerca.
Actualment existeixen més d’una desena de seus del Campus d'Arqueologia i Paleontologia de la UAB, esteses per tot el país.


L’Ajuntament de Mataró i el Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la UAB van acordar la creació del Campus al jaciment de Torre Llauder l’any 2015, però ja mantenien col·laboracions en l’àmbit de la recerca i la docència dels estudis d’Arqueologia des de l’any 1998. La creació del Campus ha possibilitat la investigació i el desenvolupament científic en el camp de l’arqueologia i del patrimoni, eina essencial en la formació dels estudiants.
Entre l’any 2014 i el 2018 han participat a les campanyes anuals a Torre Llauder un total de 420 alumnes del Grau d’Arqueologia de la UAB.
El Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la UAB rep la distinció Jaume Vicenç Vives 2018
Data publicació: 07.09.2018