• Portada >
  • Agenda >
  • El Museu Arxiu de Santa Maria – Centre d’Estudis Locals de Mataró, guardonat amb el Premi Recercat 2019

Notícia

El Museu Arxiu de Santa Maria – Centre d’Estudis Locals de Mataró, guardonat amb el Premi Recercat 2019

Entrada del Museu Arxiu

El Museu Arxiu de Santa Maria – Centre d’Estudis Locals de Mataró ha estat guardonat amb el Premi Recercat 2019, en la modalitat d’entitats, en reconeixement a la seva llarga i destacada trajectòria. Aquesta institució, fundada per Lluís Ferrer i Clariana l’any 1946, s’encarrega de l’Arxiu i el Museu de la basílica de Santa Maria, i és un centre d’estudis locals que treballa per a la promoció de la investigació històrica i la difusió cultural a través d’exposicions, publicacions i sessions d’estudi.

L'Institut Ramon Muntaner convoca anualment aquests premis, que es lliuren durant un acte emmarcat en la jornada Recercat, amb l'objectiu de reconèixer la important tasca que realitzen les entitats de recerca locals en el conjunt dels territoris de parla catalana.

L’Arxiu Comarcal del Maresme, el Centre d’estudis Argentonins i el Centre d’Estudis Vilassarencs havien proposat la nominació del Museu Arxiu per a aquest premi, i per tal de reforçar la candidatura han comptat amb nombroses adhesions d’entitats i persones de Mataró i de la comarca.

El lliurament del Premi Recercat 2019 es farà el dissabte 4 de maig, a les 13.30 h, al Paranimf  de la Universitat de Cervera. En el mateix acte, també es lliurarà el Premi Recercat individual, dedicat a reconèixer la vàlua de persones vinculades als centres d'estudis. Enguany el premi es concedirà al membre del Centre d’Estudis de Tossa, Mario Zucchitello i, ex aequo, a Lluís Puig i Gordi, exconseller de Cultura.

 

 
El Museu Arxiu de Santa Maria – Centre d’Estudis Locals de Mataró, guardonat amb el Premi Recercat 2019
Data publicació: 29.04.2019