• Portada >
  • Agenda >
  • El Museu de Mataró rep una donació d’obres de Raúl Capitani

Notícia

El Museu de Mataró rep una donació d’obres de Raúl Capitani

obres de Capitani

Concretament són 19 obres de Raúl Capitani Blanchart (Mendoza, 1941 – Mataró, 2016) procedents del llegat familiar de l’artista, de part de la seva vídua Maria Passolas. Es tracta d’un conjunt  representatiu  de la trajectòria  de l’artista, format per gravats, pintures i collages, que varen formar part de l’exposició: “Raúl Capitani. Expressió, humanisme i compromís”, organitzada per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró l’any 2016, a la sala d’exposicions de l’Ateneu de la Fundació Iluro.

Raúl Capitani i Blanchart, a més d’un artista amb una llarga trajectòria de més de 50 anys reconegut  internacionalment, ha estat una figura estretament vinculada a la ciutat de Mataró i a la seva vida cultural. Va arribar a la ciutat de Mataró (la terra dels seus avis materns) l’any 1978, procedent de l’Argentina natal, perquè a causa del seu compromís amb la realitat sociopolítica del seu país natal es va haver d’exiliar.

L’any 1986 el Patronat de Cultura va crear el Taller de gravat. El professor escollit va ser Raúl Capitani, que havia excel·lit en aquesta disciplina ja en el seu país d’origen. De la seva tasca com a mestre en són testimoni les edicions i carpetes dels treballs de Raúl Capitani i d’altres artistes que van assistir als tallers, que es conserven als fons municipals al Museu de Mataró, com a testimoni d’un projecte que va durar 10 anys.

Les 19 obres que han entrat a formar part del fons d’art del Museu de Mataró  són una mostra excel·lent de la gran diversitat  de tècniques  que l’artista dominava: xilografies, aiguaforts, plàstics, acrílics, que posen en evidència que Raúl Capitani era un artista infatigable, a més de sensible, i un gran experimentador, a la recerca de les possibilitats expressives que ofereixen la combinació de diferents tècniques artístiques en una mateixa obra.

Fins al proper 12 d’abril una selecció de prop de la meitat de les obres  d’aquesta donació s’exhibeixen en el marc de l’exposició:  “Donacions d’art al Museu de Mataró” a Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró, en l’horari habitual d’obertura del museu: de dimarts a dissabte de 17 a 20 h, diumenges i festius d’11 a 14 h (Divendres  Sant, tancat).

 

 

 

 

 
El Museu de Mataró rep una donació d’obres de Raúl Capitani
Data publicació: 02.03.2020