• Portada >
  • Agenda >
  • Es presenta a la ciutat el Llibre Blanc de la Cultura

Notícia

Es presenta a la ciutat el Llibre Blanc de la Cultura

Quim Fernàndez, regidor de Cultura

Dimecres al vespre es va presentar el Llibre Blanc de la Cultura de Mataró en un acte que va presidir el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i amb la presència de Jordi Sellas, consultor en màrqueting i comunicació especialitzat en cultura. També els acompanyaven Anna Gené, presidenta Sala Cabanyes; Pau Manté, director de la Casa de la Música de Mataró i Marc Molina, soci de la productora mataronina Factea Produccions.

Jordi Sellas va començar amb una introducció en la qual va repassar les polítiques culturals en l’època democràtica i la seva evolució. Sellas, que va ser director general de creació i empreses culturals de la Generalitat de Catalunya va destacar que estem vivint un impuls de participació que interpel·la les formes de fer política, modelant el sistema tradicional. Sellas va recordar que documents com el Llibre Blanc, que han provocat un debat, són importants eines de treball.  

Tot seguit Jordi Sellas va establir un diàleg – conversa amb Anna Gené, Marc i Pau Manté, representants del grup de contrast que va col·laborar en la darrera fase del procés. Van parlar de diferents aspectes com ara la necessitat de connectar l’oferta i el públic dels diferents espais de la ciutat, dels públics i l’oferta cultural existent, de la necessitat d’exercir la capitalitat cultural que té actualment Mataró, del handicap o avantatge de la proximitat amb Barcelona, de la necessitat d’implicar la ciutadania en el disseny de les polítiques culturals i de la millor manera de fer-ho, entre d’altres coses.

Després d’aquestes converses va ser el torn de Marta Doménech, consultora cultural que ha col·laborat en el procés del Llibre Blanc, que va explicar el contingut i el procés d’elaboració i va puntualitzar que no és un document tancat, sinó ben viu.

El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, va cloure l’acte posant èmfasi en la importància que Mataró per primera vegada tingui el Llibre Blanc de la Cultura que marca les polítiques culturals a seguir. Va agrair la participació de totes les persones i entitats que han col·laborat en la seva elaboració. Finalment va destacar la importància de seguir treballant en la implementació dels resultats d’aquest document.
Es presenta a la ciutat el Llibre Blanc de la Cultura
Data publicació: 28.04.2017