• Portada >
  • Agenda >
  • Èxit de participació a la primera edició dels guardons Cultura Mataró

Notícia

Èxit de participació a la primera edició dels guardons Cultura Mataró

cartell

El passat 2 de juny es va tancar el període per lliurar les propostes a les candidatures a la primera edició dels guardons Cultura Mataró, impulsats per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i que neixen amb la voluntat de ser el més alt reconeixement que dóna la ciutat als seus creadors i agents culturals. Finalment s’han rebut un total de 67 propostes a projectes, iniciatives, empreses culturals, entitats i col·lectius per la seva contribució singular a la cultura i a la seva projecció a la ciutat i al territori.

Les categories dels Cultura Mataró, que són una de les prioritats fixades per aquest mandat, engloben l’activitat desenvolupada en tots i cada un dels àmbits de la cultura i de la creació artística, com són les arts visuals i plàstiques, el disseny, les arts escèniques, la música, la literatura, el patrimoni i la cultura popular, entre d’altres. Les propostes presentades s’han repartit en funció de les diferents categories:

Categoria 1-Innovació i emprenedoria: 11 propostes

Categoria 2-Projecció de la ciutat: 11 propostes

Categoria 3-Compromís i cohesió social: 15 propostes

Categoria 4- Recerca i difusió: 11 propostes

Categoria 5-Trajectòria: 19 propostes

El Consell de Cultura de Mataró, format per representants d’entitats culturals de la ciutat ha fet propostes als guardons, tal com s’especificava a les bases.

El jurat i deliberació

La setmana vinent es reunirà el jurat per avaluar les diferents propostes presentades i deliberar quina és la candidatura guanyadora de cada categoria. El jurat està format per persones de prestigi i competència reconeguda en els diferents àmbits de la cultura: Cèlia del Diego, directora del Centre d’Art la Panera; Marga Viza, directora de l’Àrea de Cultura de La Pedrera; Lluís Puig, director general de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya; Lluís Gendrau, director de la revista Enderrock; Joan Pera, actor i Manuel Cuyàs, periodista i escriptor, que en serà el President-portaveu.

Els guardons Cultura Mataró es donaran a conèixer durant la celebració de la “Nit de la Cultura” el 29 de setembre a la Nau Gaudí. Amb un acte obert al públic s’efectuarà el lliurament dels reconeixements, els quals, exempts de dotació econòmica, consisteixen en un element identificatiu dels guardons “Cultura Mataró”.
Èxit de participació a la primera edició dels guardons Cultura Mataró
Data publicació: 15.06.2017