• Portada >
  • Article >
  • Innovació i emprenedoria | Clack

Guardons Cultura Mataró 2017

Innovació i emprenedoria | Clack

Peiró42

El jurat acorda atorgar el guardó a la productora audiovisual Clack. La cooperativa mataronina té el seu origen en l'associació Clack Produccions Culturals, entitat sense afany de lucre constituïda l’any 2001 amb el propòsit de canalitzar les inquietuds d’un grup de joves del Maresme en l’àmbit de l’audiovisual, el periodisme i les noves tecnologies.

Durant els seus anys d’existència, Clack s’ha consolidat com una de les productores més potents a nivell local, impulsant múltiples projectes audiovisuals documentals, periodístics (programes televisius i col·laboració amb mitjans de comunicació) i publicitaris (espots o videoclips).

El jurat destaca la qualitat, la solidesa i l’interès documental de les seves produccions més recents, tals com Polifonia Basca, Peiró42 o Josep Palau i Fabre. Retrat cubista, estrenades entre el 2017 i el 2018.

Es destaca, també, el caràcter innovador d’algunes de les seves iniciatives, que van més enllà de l’àmbit audiovisual i que s’acosten a les arts escèniques. Projectes interdisciplinaris portats a l’escenari que barregen teatre, poesia, música, audiovisual i documentació històrica.

Es destaca el caràcter emprenedor del col·lectiu i el seu model de funcionament cooperatiu. Actualment Clack té la seu al Cafè de Mar de Mataró, dins del projecte de viver d’empreses d’economia social i cooperativa que impulsa la Fundació Cooperadors de Mataró.