• Portada >
  • Article >
  • Innovació i emprenedoria | Verkami

Guardons Cultura Mataró 2016

Innovació i emprenedoria | Verkami

verkami

El jurat acorda atorgar el guardó a la Innovació i emprenedoria a Verkami, empresa de crowdfunding pionera a l’Estat nascuda l’any 2010 a Mataró de la iniciativa d’un pare i dos fills: Joan, Adrià i Jonàs Sala, un biòleg, un historiador de l’art i un físic. Units per la passió, la creativitat, l’art i la investigació, creen aquesta empresa de micromecenatge per poder ajudar a fer realitat els projectes d’altres: una nova manera de finançar grans idees i de recolzar creadors independents.

Durant els seus anys d’existència Verkami s’ha consolidat com una de les plataformes de referència a nivell nacional, que ha contribuït a materialitzar milers de projectes de caràcter cultural, artístic i social i que ha esdevingut un veritable salvavides per a molts creadors independents del país. Pel·lícules, música, projectes científics, rehabilitació d’edificis històrics i infinitat d’idees han pogut materialitzar-se gràcies a l’aportació de gent anònima. Verkami ha contribuït a canviar la nostra mentalitat i ha format una nova generació de gent molt més participativa.

Les xifres assolides l’any 2016 són del tot significatives i mostren la gran contribució de Verkami envers la creació i el dinamisme cultural. Durant l’any passat van arribar a més de 5.200 projectes finançats i van aconseguir prop de 26,5 milions d’euros per tirar-los endavant. Verkami ha contribuït a finançar múltiples projectes vinculats a Mataró i a la comarca del Maresme, com el disc de la música d’Els Pastorets de Mataró, el projecte de rehabilitació de Can Fugarolas, la Guia Fosbury dels Jocs Olímpics o la creació del capgròs d’en Santi, de la Fundació El Maresme, entre d’altres.