• Portada >
  • Agenda >
  • La Biblioteca Antoni Comas celebra 3 anys ampliant l’oferta d’activitats infantils i familiars

Biblioteques

La Biblioteca Antoni Comas celebra 3 anys ampliant l’oferta d’activitats infantils i familiars

llibreta

La Biblioteca Antoni Comas celebra el tercer aniversari amb salut de ferro el proper 3 de febrer. Durant aquest any ha diversificat la seva oferta d’activitats familiars amb la programació de cinema infantil en català i de laboratoris de lectura. Per a l’ocasió regalarà entre els seus usuaris la llibreta de la biblioteca que conté el text guanyador del II Concurs de Microrelats, obra de Salvador Riera Solsona.

Per celebrar l’efemèride s’organitzaran tres activitats especials. La primera serà el 3 de febrer amb l’Hora del conte “El conte de la lletera” a càrrec de la Cia. Retox, la projecció d’“Atrapa la bandera”, el dissabte 13 de febrer, i el laboratori de lectura “Quatre caixes i un univers”, el dissabte 27.  

La Biblioteca Antoni Comas estrena el tercer aniversari amb una millora substancial de les seves connexions a internet amb la instal·lació de fibra òptica a tots els ordinadors d’ús públic.

La llibreta

Amb motiu de l’aniversari, la Biblioteca Antoni Comas ha realitzat el II Concurs de Microrelats amb l’objectiu de fomentar, mitjançant una proposta de creació literària, els valors, els espais, les activitats i els serveis que tenen lloc a la biblioteca. “La Nit màgica” de Salvador Riera Solsona  ha estat el relat guanyador d’entre els 120 escrits presentats. El jurat, format per cinc treballadors de les biblioteques de Mataró, ha escollit aquest text per la seva originalitat incorporant elements i espais de la biblioteca, per la riquesa en els diferents aspectes de la redacció i per la capacitat de síntesi, creativitat  i originalitat de l’argument.

Els usuaris de la biblioteca que ho sol·licitin rebran la llibreta d’obsequi, que ha estat il·lustrada pel grup artístic MaresmArt i amb disseny gràfic de Cristian Jerónimo. Dins la llibreta s’hi poden  trobar cites de diferents autors que parlen de ciència ficció, gènere entorn el qual gira l’edició d’enguany, i també frases cèlebres de pel·lícules del cinema d’aquest gènere.

També se celebra el tercer aniversari de la posada en marxa de la Xarxa de Biblioteques de Mataró i la implementació pionera del sistema de préstec d’autoservei a través de radiofreqüència i identificació (RFID).

Durant l’any 2015, la Xarxa de Biblioteques de Mataró, conformada per la Biblioteca Pompeu Fabra i la Biblioteca Antoni Comas i que compta amb més de 151.000 documents, ha realitzat més de 600 activitats; a més a més, ha rebut 377.841 visites i s’han realitzat 215.604 préstecs de documents. 

Relat guanyador:

LA NIT MÀGICA

Som al capvespre del 5 de gener del 1915, l’arquitecte Melcior de Palau s’ha quedat sol confirmant com les esveltes columnes de ferro suporten bé el pes de l’edifici. Sent fressa i veu una porta aureolada de llum. Sorprès, la travessa, es nota estrany: té el cabell, la barba i els bigotis llargs i blancs, abilla unes robes rares i al cap hi du una corona. Llegeix: “Biblioteca Antoni Comas. Reis 2015” i sent com el criden:

- Rei Melcior, on éreu? Au, va, pugeu a la carrossa, que us toca sortir!

 
La Biblioteca Antoni Comas celebra 3 anys ampliant l’oferta d’activitats infantils i familiars
Data publicació: 02.02.2016