• Portada >
  • Agenda >
  • La Biblioteca Antoni Comas celebra el 5è aniversari amb una programació especial

Aniversari Biblioteca

La Biblioteca Antoni Comas celebra el 5è aniversari amb una programació especial

Foto BAC

La Biblioteca Antoni Comas celebra el 5è aniversari el proper dissabte 3 de febrer amb una programació especial durant tot el mes. A més, obsequiarà els seus usuaris amb la “Llibreta de la Biblioteca” que conté el text guanyador del IV Concurs de Microrelats.

Per celebrar l’efemèride s’organitzaran diverses activitats especials per a tots els públics durant el mes de febrer com ara l’hora del conte especial, dimecres 7, amb la Cia. A2manos que explica una història a través de la manipulació d’un Tangram; una hora del conte especial per a petitons amb Sherezade Bardají; un espectacle teatral de petit format per a adults que reflexiona sobre les noves formes de llegir amb l’Eugènia González (Lectorant) i l’exposició “La força dels valors”, entre altres.

Per a l’ocasió, s’ha editat la “Llibreta de la Biblioteca” amb la que s’obsequiarà als usuaris i que conté el text guanyador del IV Concurs de Microrelats, escrit per Montserrat Pérez Martínez  -membre de Planeta Lletra- i il·lustrat per Esther Pradell.

Amb motiu de l’aniversari també es podrà trobar a la biblioteca un aparador cultural, un espai que recorda el 5è aniversari i on es podrà llegir la paraula “gràcies” en 12 idiomes diferents, afegint-se també a la celebració de ciutat del Dia Internacional de les Llengües maternes.

Durant el 2017 la biblioteca Antoni Comas ha mantingut una proposta àmplia i variada de programació per a tots els públics. Entre altres, cal destacar la participació en dos projectes d’estalvi i eficiència energètica en equipaments públics i la realització de la segona edició del projecte de foment de la lectura “Viatge al Món de la Imaginació”, que ha duplicat el nombre de participants respecte la primera edició.

 

IV Concurs de Microrelats

Amb motiu de l’aniversari, la Biblioteca Antoni Comas ha realitzat el IV Concurs de Microrelats amb l’objectiu de fomentar, mitjançant una proposta de creació literària, els valors, els espais, les activitats i els serveis que tenen lloc a la biblioteca.

Enguany les bases del Concurs de Microrelats proposaven com a tema el valor social de la biblioteca Antoni Comas. “Valors” de Montserrat Pérez Martínez ha estat el relat guanyador d’entre els escrits presentats. El jurat, format per cinc treballadors de la Xarxa de Biblioteques de Mataró,  ha escollit aquest text per la seva originalitat, creativitat argumental, capacitat d’impacte del relat i la idoneïtat d’incorporar elements i espais identificatius de la biblioteca mataronina. Aquest text destaca la relació entre un equipament cultural, com és la biblioteca pública, i valors com la llibertat, la justícia, la igualtat, la pau i el respecte. Clarament insinua que la Biblioteca Antoni Comas és un espai on s’hi respiren aquests valors de forma inqüestionable.

Els usuaris de la biblioteca que ho sol·licitin rebran la llibreta d’obsequi fins a exhaurir existències. La llibreta ha estat il·lustrada per Esther Pradell i a dins s’hi poden trobar reflexions al voltant del valor de les biblioteques públiques en la societat.

 

Més informació: Carla Pineda  (93 758 23 61 / 664 22 10 94  -  cpineda@ajmataro.cat)
La Biblioteca Antoni Comas celebra el 5è aniversari amb una programació especial
Data publicació: 30.01.2018