• Portada >
  • Agenda >
  • La Biblioteca Antoni Comas celebra el 6è aniversari

Notícia

La Biblioteca Antoni Comas celebra el 6è aniversari

activitat a la biblioteca Antoni Comas

La Biblioteca Antoni Comas celebra el 6è aniversari el diumenge 3 de febrer i com ja és habitual obsequiarà els seus usuaris amb la “Llibreta de la Biblioteca” que conté el text guanyador del V Concurs de Microrelats.

Per celebrar l’efemèride s’organitzaran diverses activitats especials per a tots els públics durant el mes de febrer com ara l’hora del conte especial dimecres 6 amb la Cia. NS Dansa, que a través d’un espectacle visual de petit format en el qual intervenen diverses disciplines com són el teatre de text, les danses del món i els titelles, explicaran una història que narra el valor que hem de tenir tots davant d'una situació nova i de canvi, la superació de les pors personals i les ganes de posar punt final a una exclusió social per pensar de forma diferent als altres.

El  8 de febrer es durà a terme un esdeveniment sobre la saga Harry Potter a la sala d’actes, amb un concurs en el qual quatre equips de joves lectors hauran de demostrar els seus coneixements sobre el món màgic. El dimarts 12 de febrer el públic adult té una cita amb la Laura Pinyol, autora del llibre “El risc més gran”. El 15 de febrer es farà un laboratori de lectura on els infants a partir de 9 anys tindran l’oportunitat d’observar, descriure i classificar un gran nombre d’animals i plantes ben singulars, tot descobrint la màgia dels llibres.

Per celebrar l’efemèride  s’obsequiarà  als usuaris amb la “Llibreta de la Biblioteca”, que conté el text guanyador del V Concurs de Microrelats, escrit per David Bassas Pérez i il·lustrat per Manel Morral.

Amb motiu de l’aniversari també es podrà visitar a la biblioteca l’exposició d’aquarel·les de petit format de l’il·lustrador de la llibreta, Manel Morral, que recull obres que neixen de les seves dues aficions: dibuixar i caminar.  A més a més la biblioteca acollirà algunes de les activitats organitzades amb motiu de la celebració a la ciutat del Dia Internacional de les Llengües maternes.

Durant el 2018 la biblioteca Antoni Comas ha mantingut una proposta àmplia i variada de programació per a tots els públics. Entre altres, cal destacar la realització de la tercera edició del projecte de foment a la lectura “Viatge al Món de la Imaginació”, que s’ha consolidat com a activitat de lectura imprescindible durant l’estiu, o la posada en marxa del club de lectura per a joves “La Porta Màgica”, que a banda d’oferir un espai per compartir i intercanviar opinions sobre la lectura, pretén oferir als joves experiències originals i diferents al voltant del món dels llibres.

La llibreta

Amb motiu de l’aniversari, la biblioteca Antoni Comas ha realitzat el V concurs de microrelats amb l’objectiu de fomentar, mitjançant una proposta de creació literària, els valors, els espais, les activitats i els serveis que tenen lloc a la biblioteca.

David Bassas Pérez ha estat el guanyador amb el relat “De bous a llibres”, que reflecteix el passat i el present de l’edifici del modernisme industrial que ara acull la biblioteca.

Manel Morral ha il·lustrat la llibreta i els usuaris de la biblioteca que ho sol·licitin la rebran d’obsequi fins a exhaurir existències.

Xarxa de Biblioteques de Mataró

Coincidint amb l’aniversari de la Biblioteca, se celebra el 6è aniversari de la posada en marxa de la Xarxa de Biblioteques de Mataró. Durant l’any 2018, la, conformada per la Biblioteca Pompeu Fabra i la Biblioteca Antoni Comas, ha realitzat més de 400 activitats amb una assistència de prop de 16.500 persones assistents. Ha rebut 351.923 visites i s’han realitzat 262.419 préstecs dels més de 150.000 documents que té actualment.

 
La Biblioteca Antoni Comas celebra el 6è aniversari
Data publicació: 30.01.2019