• Portada >
  • Agenda >
  • La Biblioteca Antoni Comas celebra el seu 7è aniversari amb una programació especial

Notícia

La Biblioteca Antoni Comas celebra el seu 7è aniversari amb una programació especial

vista de la biblioteca des de fora

La Biblioteca Antoni Comas celebra el 7è aniversari el dilluns 3 de febrer, i com ja és habitual obsequiarà els seus usuaris amb la “Llibreta de la Biblioteca”, que conté el text guanyador del VI Concurs de Microrelats.

Per celebrar l’efemèride s’organitzaran diverses activitats especials per a tots els públics durant el mes de febrer, com ara l’hora del conte especial dimecres 5 amb la Cia. Pengim Penjam, o el laboratori de lectura de l’”Expedient panxa plena: el cas del llop ferotge analitzant proves” del dia 28. El  7 de febrer es durà a terme un esdeveniment sobre la saga Harry Potter on els  joves lectors hauran de demostrar els seus coneixements sobre el món màgic de Harry Potter. Amb motiu de l’aniversari també es podrà visitar a la biblioteca l’exposició Objectius de Desenvolupament Sostenible, del 4 al 27 de febrer.

La “Llibreta de la Biblioteca” amb la qual s’obsequiarà als usuaris, conté el text guanyador del VI Concurs de Microrelats: “Inferno”, escrit pel poeta Salvador Riera i il·lustrada per Rubén Bravo. El microrelat fa referència a “La Divina Comèdia” de Dante Alighieri i es pot percebre com la lectura té atrapat al lector fins al punt que, en sentir la música que avisa del tancament de la biblioteca, un personatge interroga al lector per la melodia.

 

L’any 2019 a l’Antoni Comas

Durant el 2019 la biblioteca Antoni Comas ha mantingut una proposta àmplia i variada de programació per a tots els públics. Entre altres, cal destacar la realització de la quarta edició del projecte de foment a la lectura “Repte Gènius”, que s’ha consolidat com a activitat de lectura imprescindible durant la primavera, o la posada en marxa del club de lectura per a joves “Lectura en Veu Alta” i la consolidació del club de lectura jove “La Porta Màgica”. L’Antoni Comas és Centre Col.laborador ACTIC i durant el 2019 gairebé 360 persones s’han inscrit per fer les proves per obtenir el certificat en TIC de la Generalitat de Catalunya.

També se celebra el 7è aniversari de la posada en marxa de la Xarxa de Biblioteques de Mataró. Durant l’any 2019, han visitat 372.943 persones la Xarxa de Biblioteques de Mataró, conformada per la Biblioteca Pompeu Fabra i la Biblioteca Antoni Comas, i s’han emportat a casa 187.595 documents. A més, 21.586 persones han participat en les 1.014 activitats que s’han realitzat. 

 
La Biblioteca Antoni Comas celebra el seu 7è aniversari amb una programació especial
Data publicació: 29.01.2020