• Portada >
  • Agenda >
  • La Biblioteca Antoni Comas crea un nou club de lectura per a nois i noies d’entre 11 i 13 anys

Notícia

La Biblioteca Antoni Comas crea un nou club de lectura per a nois i noies d’entre 11 i 13 anys

Mostra club lectura

El club de lectura La Porta Màgica neix amb la voluntat de proposar al públic juvenil un espai de trobada mensual a la biblioteca Antoni Comas on es comparteixi el gust per la lectura. El club està pensat per a nois i noies d’entre 11 i 13 anys per oferir una continuïtat del club Gomet Vermell en el qual participen infants d’entre 8 i 10 anys. La trobada es realitzarà un dimarts de cada mes de 18 a 19h.

El club farà una selecció de títols que servirà de nexe a partir del qual es portaran a terme altres activitats que recolzen i complementen - més enllà de les capacitats lingüístiques i de comprensió lectora - el desenvolupament d’altres habilitats personals, com són la reflexió a partir de la lectura i el debat, la comunicació, la creativitat o la capacitat del treball en equip.

En aquestes trobades es llegiran diferents relats i històries adequades a les edats dels joves participants amb l’objectiu de descobrir en la lectura una nova manera d’entretenir-se, aprendre, descobrir-se i definir-se a un mateix. A banda, a través del club també es participarà en el 13è “Premi de Literatura Infantil Atrapallibres”.

L’objectiu del Premi de Literatura “Atrapallibres” és aconseguir que el major nombre possible d’infants llegeixin els llibres seleccionats; es constitueixin com a Jurat dins de cada centre o biblioteca; els presentin i defensin davant dels seus companys i, entre tots, anomenin el que consideren millor. Es pretén que la veu dels infants es faci sentir, donant-los l’oportunitat de funcionar com a Jurat amb repercussió més enllà del centre escolar o de la biblioteca.

Places limitades amb inscripció prèvia. Aquesta activitat és gratuïta.

Més informació i inscripcions a la Biblioteca Antoni Comas.

 

Clubs de lectura

El club de lectura “La Porta Màgica” complementa l’àmplia oferta de clubs de lectura existents a les Biblioteques de Mataró:

 

Clubs de lectura infantils

Club Gomet Blau (entre 5 i 6 anys). Cada dimecres de 6 a 7 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra.

Club Gomet Vermell (entre 8 i 10 anys). Cada dijous de 6 a 7 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra i a la biblioteca Antoni Comas.

Club dels Setciències (entre 8 i 12 anys). Cada segon divendres de mes de 6 a 7 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra. 

Club dels Superagents lectors (entre 9 i 12 anys). Cada primer divendres de mes de 6 a 7 de la tarda a la biblioteca Pompeu Fabra. 

Llegim! (a partir de 13 anys). Cada tercer dissabte de mes de 12 a 1 del migdia a la biblioteca Pompeu Fabra. 

 

Clubs de lectura per adults

Català a bon ritme! Trobada mensual orientada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida.  Sessions a la biblioteca Pompeu Fabra i a la biblioteca Antoni Comas.

Vens a la tertúlia? Cicle de tertúlies per debatre i intercanviar sensacions i punts de vista sobre un llibre o autor d'interès. Sessions de 7 a 8 de la tarda el primer dimecres de mes a la biblioteca Pompeu Fabra i el  segon dimarts de mes a la biblioteca Antoni Comas. 

Un món de llibres. Cicle de tertúlies per debatre i intercanviar sensacions i punts de vista sobre un llibre o autor d'interès. Cada primer dimecres de mes de 7 a 8 de la tarda a la biblioteca Antoni Comas.  

 

Clubs de lectura d'Idiomes

Talking About… Cicle de tertúlies en anglès on es practica l'idioma a partir de la conversa informal sobre una lectura. Sessions a la biblioteca Pompeu Fabra i la biblioteca Antoni Comas. 

On bouquine! Cicle de tertúlies en francès on es practica l'idioma a partir de la conversa informal sobre una lectura. Sessions cada tercer divendres de mes de 7 a 8 de la tarda a la Biblioteca Antoni Comas. 

Facciamo due chiacchiere. Cicle de tertúlies en italià on es practica l'idioma a partir de la conversa informal sobre una lectura. Sessions cada primer dimarts de mes de 7 a 8 de la tarda a la Biblioteca Pompeu Fabra.

 
La Biblioteca Antoni Comas crea un nou club de lectura per a nois i noies d’entre 11 i 13 anys
Data publicació: 03.11.2017