• Portada >
  • Agenda >
  • La Biblioteca Antoni Comas organitza la Setmana dels indians amb tres activitats i una exposició

NOTÍCIA

La Biblioteca Antoni Comas organitza la Setmana dels indians amb tres activitats i una exposició

FOTO EXPO

La Biblioteca Antoni Comas organitza la Setmana dels indians del 7 al 13 d’abril amb diferents activitats, produïdes per La Plataforma Blanc i Negre. D’aquesta manera es vol posar valor a la figura dels indians, que és com es coneixia a Catalunya als aventurers i comerciants que després d’haver migrat a les colònies d’Amèrica, tornaven a la metròpoli després d’haver fet fortuna havent “fet les Amèriques”. 

Tres de les quatre activitats programades es faran a la mateixa biblioteca Antoni Comas i una al Foment Mataroní.  Del 7 al 13 d’abril es podrà veure l’exposició “Els indians catalans”.  La mostra, que s’inaugurarà oficialment el 9 d’abril a les 19 h amb una visita guiada, consta d’una trentena de plafons centrats en la petja dels Catalans a les Antilles, així com de la petja de les Antilles que ha quedat a Catalunya (palmeres, arquitectura, costums…). Inclou una secció específica sobre el Maresme i Mataró, així com diversos objectes interactius per al públic.

També a l’Antoni Comas, Víctor Camprubí oferirà la conferència “La història dels indians” dimarts 10 d’abril a les 19 h, remarcant que tenim més en comú amb els nostres avis indians del que ens sembla a simple vista. I el darrer acte que es farà a la biblioteca de la Xarxa de Biblioteques de Mataró serà el recital “El piano que cantava havaneres” a càrrec d’Ali Rafael Durán i Laura Pujol.

El darrer acte és l’espectacle teatre “El meu avi va anar a Cuba”, dirigit per Marcel Vilarós amb música d’Aleix Vives que es podrà veure divendres 13 d’abril a les 20 h al Foment Mataroní. L’obra se centra en les aventures d’en Lluís, un jove Mataroní forçat a marxar cap a Cuba a “fer les Amèriques”.
La Biblioteca Antoni Comas organitza la Setmana dels indians amb tres activitats i una exposició
Data publicació: 03.04.2018