• Portada >
  • Agenda >
  • La Biblioteca Antoni Comas parla de Crims Km 0 a la tercera edició del cicle “Sant Jordi Criminal”

Activitats literàries

La Biblioteca Antoni Comas parla de Crims Km 0 a la tercera edició del cicle “Sant Jordi Criminal”

plafó

Com cada mes d’abril la Biblioteca Antoni Comas dedica un espai a la novel·la negra a través del cicle “Sant Jordi Criminal”. Enguany se celebra la tercera edició i els escenaris dels crims literaris o bé estan situats a la ciutat de Mataró o bé els autors que els han imaginat són mataronins. Aquest és el motiu del nom que el cicle pren enguany: Crims km.0.

Es faran diverses activitats amb el seu costat negre i criminal.

A la biblioteca mataronina s’ha instal·lat un aparador cultural dedicat als diferents indrets de la ciutat on s’han comès els crims dels relats que presentarà el col·lectiu d’autors Planeta Lletra. L’aparador anirà acompanyat d’una mostra de novel·la negra i còmic, i de llibres de criminologia i criminalística.

Dijous 7 d’abril a les 19.30 h els membres de Planeta Lletra oferiran una passejada virtual pels escenaris dels Crims Km. 0, cuinats per ments locals i que apareixen als reculls de relats: No ho podia assegurar amb certesa i Vols veure la mar? Partint de diferents narracions s’intentarà construir-ne una de nova. L’objectiu és fer un tast dels relats, tot dotant-los d’un cert discurs narratiu. Un personatge farà la feina d’anar-los relacionant. El resultat serà un nou text, amb les incoherències pròpies i naturals del seu origen fragmentari, com una mena de monstre de Frankenstein. Els organitzadors esperen que els espectadors sàpiguen dotar de vida i perdonar els defectes.

 La darrera activitat d’aquest Sant Jordi Criminal serà dijous 13 d’abril a les 19.30 h amb la presentació de La pell de rèptil, la primera novel·la dels mataronins Dúnia Grabulosa i Joan Roca. Els autors faran una petita introducció de qui són, de quina vinculació tenen amb Mataró i d'on va sorgir la idea de fer aquest llibre. També ressaltaran alguns dels punts claus del seu llibre.
La Biblioteca Antoni Comas parla de Crims Km 0 a la tercera edició del cicle “Sant Jordi Criminal”
Data publicació: 04.04.2016