• Portada >
  • Agenda >
  • La Biblioteca Antoni Comas proposa lectures i activitats per descobrir el Món de la Imaginació

Notícia / Lletres

La Biblioteca Antoni Comas proposa lectures i activitats per descobrir el Món de la Imaginació

mapa del món de la imaginació

La Biblioteca Antoni Comas torna a proposar als infants d’entre 3 i 11 anys i a les seves famílies un repte de lectura des d’ara i fins al 5 de juliol. L’activitat consisteix en emprendre un viatge per tres dels països que formen part del Món de la Imaginació, a través de contes i activitats que ajudaran als participants a descobrir-lo.

En el Món de la Imaginació hi podran trobar indrets com La Drecera Emboscada, El Campament Cimentat, La Comarca Llaurada, L’Illot Malaguanyat, La Mar Salada i la Terra Fosca. En aquests països hi habiten personatges fantàstics com ara bruixes, mags, ogres i fades. També hi viuen personatges clàssics, com és el cas del Patufet o la Sireneta.

Aquest món fantàstic ha estat dissenyat per l’empresa d’il·lustracions i disseny KoCcos, a partir de les propostes del personal de la biblioteca mataronina. En aquesta quarta edició del repte de lectura es visitaran tres països fantàstics: La Terra Fosca, L’Illot Malaguanyat i La Comarca Llaurada.

Els infants i les famílies que hi participen han d’omplir una bitàcola de viatge per demostrar que han anat superant els reptes i fent les activitats que proposa la biblioteca. Les activitats proposades són tan diverses com ara crear un punt de llibre inspirat en els personatges dels contes que s’han llegit, participar en l’Empedrat de contes de les biblioteques, llegir a les fosques amb l’ajut d’un lot, escriure un encanteri, llegir almenys sis llibres o fer un dibuix.

La biblioteca ha programat també activitats complementàries com és el cas d’un concurs de dibuix que proposa situar els personatges del Gènius (la plataforma infantil virtual de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona) en un dels països del Món de la Imaginació, la possibilitat d’incorporar comentaris sobre els llibres en un plafó de comentaris dels “viatgers”, participar en un taller de microcontes i un Gran Dictat previst pel pròxim 13 de juny.

El dimecres 5 de juliol es farà la Tarda dels Lectors Viatgers, una activitat en la qual s’entregaran les acreditacions en reconeixement a tots els lectors que hagin completat la seva bitàcola.

La participació en el repte és gratuïta però les places són limitades i cal inscriure’s a la biblioteca.
La Biblioteca Antoni Comas proposa lectures i activitats per descobrir el Món de la Imaginació
Data publicació: 05.05.2017