• Portada >
  • Agenda >
  • La Delegació de la Serralada Litoral Central i l’Ajuntament presenten l’Atzavara 29

Notícia

La Delegació de la Serralada Litoral Central i l’Ajuntament presenten l’Atzavara 29

Tempus fugit

La Sala d’Actes de Can Palauet acollirà dimarts 14 de maig a les 19 h la presentació del butlletí científic “L’Atzavara Vol. 29. Tempus Fugit” (2019), en versió electrònica i en paper, que edita la Delegació de la Serralada Litoral Central - ICHN i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró. Els articles que conté recullen les ponències del seminari del mateix títol celebrat entre els mesos de març i abril del 2018.

En aquest volum 29 de la revista L’Atzavara es pretén fer una reflexió al voltant de la noció del temps. Una reflexió des del coneixement de la física i també de la filosofia. Així mateix, recull una sèrie d’articles sobre diversos fenòmens naturals (geològics, botànics, evolutius, etc.) que bé per la seva producció de canvis en l’entorn, o bé per la seva repetició cíclica, permeten experimentar el pas del temps i fins i tot establir quan es van produir tots aquests canvis. En relació amb el temps i la salut també es parla sobre el rellotge biològic dels éssers vius (sobretot el de l’ésser humà) i la medicina regenerativa que suposa un afany de guanyar temps de vida.

Tot seguit es farà la conferència "La humanitat en un obrir i tancar d'ulls", a càrrec d'Alina Gavrus Ion, del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona.

Tots els articles d’aquest i els números anteriors de l’Atzavara ja són consultables al Portal de Revistes d’Accés Obert (RACO): http://www.raco.cat/index.php/Atzavara

La història de l’Atzavara
La revista es va publicar per primera vegada l’any 1979 (Vol. 1). Amb els anys, ha ant guanyant en qualitat de continguts i de format fins a convertir-se actualment en una revista de referència. L’objectiu de la publicació és acostar la ciència als ciutadans. Els seus articles mantenen el rigor que requereix una publicació essencialment científica, i alhora cerquen la divulgació amena dels resultats de la recerca ambiental catalana.

La publicació té una edició en paper limitada (800 exemplars) que es distribueix gratuïtament a institucions especialitzades, biblioteques de la comarca del Maresme, centres de documentació relacionats amb els espais naturals protegits de Catalunya, biblioteques escolars de secundària i d’adults de Mataró i a particulars relacionats amb l’activitat del Centre de patrimoni arqueològic i natural – Can Boet. També es pot adquirir a Can Serra Museu de Mataró per un preu públic de 9 €.

 

 
La Delegació de la Serralada Litoral Central i l’Ajuntament presenten l’Atzavara 29
Data publicació: 13.05.2019