• Portada >
  • Agenda >
  • La Passada, la cercavila més llarga de la Festa Major de Les Santes

Notícia | Les Santes

La Passada, la cercavila més llarga de la Festa Major de Les Santes

La passada 2016 Sergio Ruiz ©

La Passada, que començarà avui 27 de juliol a les 18 h des de l’Ajuntament, té el seu origen en l’antiga processó religiosa on es treien en cercavila les relíquies de Les Santes. Actualment la Passada aplega a totes les comparses institucionals i d’altres elements festius i culturals de la ciutat, juntament amb les autoritats municipals i acaba amb la Dormida.

En concret, hi participen les Diablesses i el Tabalers do Maresme, la Momeroteta, la Momerota i els seus grallers, el Dragalió, el Drac i els seus tabalers, els nans, els flabiolaires i la família Robafaves,l’Àliga i els Ministrils, l’Herald, les Trampes, els Macers, les autoritats del consistori i la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, la Colla Castellera Capgrossos i els Cavallets de Mataró.

El recorregut, que comença a l’Ajuntament, continua per La Riera, carrer d’Argentona, El Torrent, plaça de les Tereses, carrer de Montserrat, la Rambla, plaça de Santa Anna i tornada cap a La Riera. En el carrer El Torrent està previst que els Capgrossos de Mataró facin dos pilars. En arribar a l’Ajuntament tindran lloc els balls i les dormides de les figures així com la construcció d’un pilar i un castell.

El plató del programa País Km0 de la Xarxa de Televisions Locals se situarà el 27 de juliol, de 18h a 20h, a la plaça de Tereses per parlar sobre Mataró i les imatges de La Passada es podran veure a tot Catalunya.
La Passada, la cercavila més llarga de la Festa Major de Les Santes
Data publicació: 27.07.2017