• Portada >
  • Agenda >
  • La plaça de l’Ajuntament acull la 31 Mostra de bolets del Maresme i la Fira de Tardor 2015

XXXI Mostra de Bolets del Maresme

La plaça de l’Ajuntament acull la 31 Mostra de bolets del Maresme i la Fira de Tardor 2015

Cartell Mostra de Bolets

L’exposició de bolets del Maresme arriba enguany a la 31 edició mostrant les diferents espècies que podem trobar actualment al Maresme, en una carpa instal·lada a la plaça de l’Ajuntament del 7 al 13 de novembre. La mostra, que calcula exposar entre 80 i 140 espècies de bolets que es troben als boscos del Maresme, té l’objectiu de difondre el coneixement d’aquests organismes i el seu paper dins el medi natural i, sobretot, aprendre a respectar-los. L’any passat prop de 9.000 persones van passar per la carpa per observar els prop de 1.700 bolets recollits per a l’exposició.

La mostra començarà el dia 7 de novembre al matí amb la tradicional sortida a buscar bolets que formaran part després de l’exposició.

Per quart any consecutiu, l’exposició de bolets frescos també inclourà la seva versió virtual amb les imatges compartides pels boletaires.

De dilluns a divendres diversos grups escolars faran visites guiades a l’exposició i també realitzaran tallers sobre el tema. Els tallers es faran a Can Serra. Museu de Mataró (El Carreró, 17), del 9 al 13 de novembre, i a Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural (carrer de Pablo Iglesias, 83), del 23 al 27 de novembre.

Relacionat amb l’exposició, el 29 de novembre a les 12 h a Can Boet tindrà lloc l’activitat familiar “Esclats de vida a la tardor: els bolets” per tal de conèixer el paper vital dels bolets dins els boscos del Maresme.

Totes les activitats són gratuïtes excepte els tallers per a les escoles.

L’any 1979, la llavors Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró, ara Delegació de la Serralada Litoral Central, presentava a les seves sales la 1a edició d’aquesta mostra que pretén ser representativa de la diversitat de bolets del Maresme.

Fira de Tardor

L'exposició de bolets conviurà, com ja és habitual, amb la Fira de Tardor que se celebra els dies 7 i 8 de novembre. La plaça de l'Ajuntament reunirà 38 expositors que oferiran a les seves parades bolets, formatges, mel, embotits, coques, xocolates, castanyes, sabons naturals, titelles, bijuteria, cuir i minerals, entre d’altres productes. A més de les parades, que estaran obertes de 10 a 21 h, s’han programat activitats complementàries.

 
La plaça de l’Ajuntament acull la 31 Mostra de bolets del Maresme i la Fira de Tardor 2015
Data publicació: 03.11.2015