• Portada >
  • Agenda >
  • La Xarxa de Biblioteques de Mataró convida a fer un nou viatge al món de la imaginació

Notícia

La Xarxa de Biblioteques de Mataró convida a fer un nou viatge al món de la imaginació

cartell de l'activitat

La Biblioteca Antoni Comas torna a proposar als infants d’entre 5 i 11 anys i a les seves famílies un repte de lectura des d’ara i fins al 4 de juliol. L’activitat consisteix a emprendre un viatge pel Món de la Imaginació, a través de contes i activitats que ajudaran als participants a descobrir-lo.

En el Món de la Imaginació hi podran trobar indrets com La Drecera Emboscada, El Campament Cimentat, La Comarca Llaurada, L’Illot Malaguanyat, La Mar Salada i la Terra Fosca. En aquests països hi habiten personatges fantàstics com ara bruixes, mags, ogres i fades. També hi viuen personatges clàssics, com és el cas del Patufet o la Sireneta.

Aquest món fantàstic ha estat dissenyat per l’empresa d’il·lustracions i disseny KoCcos, a partir de les propostes del personal de la biblioteca mataronina.

En aquesta tercera edició del repte de lectura un follet amb orelles punxegudes, panxa rodanxona i vestit de color vermell treu el nas per sota la prestatgeria de llibres dels escriptors de Mataró i convida als infants a visitar el Món de la Imaginació. Els infants podran triar la seva aventura, tot decidint en quin ordre viatgen pels països que formen part d’aquest món on viuen tots els personatges dels contes.

Els infants i les famílies que hi participen han d’omplir una bitàcola de viatge per demostrar que han anat superant els reptes i fent les activitats que proposa la biblioteca. Les activitats proposades són tan diverses com ara dir un embarbussament, crear un quadre mariner, crear un punt de llibre inspirat en els personatges dels contes que s’han llegit, trobar el tresor amagat a la sala infantil de la biblioteca, participar en l’Empedrat de contes de les biblioteques, llegir almenys tres llibres o fer un dibuix.

La biblioteca ha programat també activitats complementàries com és el cas d’un concurs de dibuix que proposa situar els personatges del Gènius (la plataforma infantil virtual de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona) en un dels països del Món de la Imaginació, la possibilitat d’incorporar comentaris sobre els llibres en un plafó de comentaris dels “viatgers”, omplir la biblioteca amb les postals dels lectors viatgers i un Gran Dictat.

El dimecres 4 de juliol es farà la Tarda dels Lectors Viatgers, una activitat en la qual s’entregaran les acreditacions en reconeixement a tots els lectors que hagin completat la seva bitàcola.

La participació en el repte és gratuïta però les places són limitades i cal inscriure’s a la biblioteca.
La Xarxa de Biblioteques de Mataró convida a fer un nou viatge al món de la imaginació
Data publicació: 14.05.2018