• Portada >
  • Agenda >
  • Les Biblioteques de Mataró digitalitzen el diari Mataró des de l'any 1948 al 1977

Notícia

Les Biblioteques de Mataró digitalitzen el diari Mataró des de l'any 1948 al 1977

diari Mataró

Les Biblioteques de Mataró digitalitzen el diari Mataró des de l’any 1948 al 1977. Es preveu una segona fase on es digitalitzarà el diari fins a l'any 1998, en què el diari es deixa d'editar.

Actualment aquest diari ja es pot consultar en línia al dipòsit digital Trencadís de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Aquesta digitalització posarà a l'abast dels estudiosos de la història de Mataró una eina fonamental que els permetrà aproximar-se a la història local durant el període del Franquisme i la Transició, ja que aquest diari va ser l'únic que es publicà a la ciutat durant aquest període.

La digitalització s’ha pogut fer gràcies a la subvenció que atorga la Diputació de Barcelona  mitjançant el Catàleg de Serveis  als municipis, instrument per reforçar les competències locals i garantir la prestació de serveis i activitats arreu del territori. El Sr. Manuel Roca Cuadrada, que va ser Conseller-delegat i editor dels diaris Mataró (1948-1977) i Crònica de Mataró (1977-1998),  ha  cedit els drets de reproducció i comunicació pública.

Altres revistes i diaris locals digitalitzats que es poden trobar al dipòsit digital Trencadís són: Semanario de Mataró, El Maresme, Mataróescrit i Revista de Mataró, entre d'altres.
Les Biblioteques de Mataró digitalitzen el diari Mataró des de l'any 1948 al 1977
Data publicació: 15.11.2018