• Portada >
  • Agenda >
  • Les Biblioteques de Mataró ofereixen un nou servei de préstec de llibres electrònics

Biblioteques

Les Biblioteques de Mataró ofereixen un nou servei de préstec de llibres electrònics

Cartell

Ja està en marxa la plataforma eBiblio Catalunya a les Biblioteques de Mataró, un nou servei de préstec de llibre electrònic adreçat als usuaris de les biblioteques públiques de Catalunya. Per fer ús d’aquesta plataforma només cal disposar del carnet d’usuari d’una biblioteca pública de Catalunya.

 

El nou servei compta amb una col·lecció inicial de més de 1.900 títols d’obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb fons en català i castellà, i per a públic adult, així com infantil i juvenil i 41.730 llicències. Aquest fons s’anirà incrementat progressivament durant l’any 2015 amb novetats que apareguin al mercat editorial, així com, altres títols que es considerin adients a les polítiques de col·lecció de les biblioteques públiques.


Amb eBiblio Catalunya, es pot accedir als continguts digitals a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents. Un cop un usuari demani un llibre digital en préstec, disposarà de 21 dies per llegir-lo.

La lectura dels llibres electrònics es podrà realitzar de dues maneres: 

-Reproducció en temps real ( streaming), a través de qualsevol navegador d'un ordinador personal o del navegador d'altres dispositius (tauleta, telèfon intel·ligent). A través de l'aplicació eBiblio Catalunya, disponible per a Android i properament per a IOS, cada usuari es podrà descarregar l'aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a Internet. 

-Mitjançant la descàrrega, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers) compatibles amb DRM d'Adobe. Per poder-los llegir es requerirà instal·lar l'aplicació gratuïta Adobe Digital Editions i disposar d'un compte Adobe ID. Es podran llegir els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d'Adobe ID.

La plataforma eBibilio és un servei promogut pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.
Les Biblioteques de Mataró ofereixen un nou servei de préstec de llibres electrònics
Data publicació: 01.07.2015