• Portada >
  • Agenda >
  • Les Biblioteques de Mataró s’adhereixen a les campanyes de sensibilització per a la igualtat de gènere

Notícia | Biblioteques

Les Biblioteques de Mataró s’adhereixen a les campanyes de sensibilització per a la igualtat de gènere

Dia Internacional de la Dona

Les Biblioteques de Mataró i el CIRD (Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones) del Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró col·laboren en diverses campanyes al llarg de l’any amb l’objectiu de promocionar, a través del foment de la lectura, la igualtat de gènere entre la ciutadania.

 

Dia Internacional de les dones (8 de març)
Les Biblioteques de Mataró van programar dues sessions de l’hora del conte, dimarts 6 de març a la biblioteca Pompeu Fabra i dimecres 7 de març a la biblioteca Antoni Comas en els quals es tractaven temes relacionats amb el Dia Internacional de la Dona. Per aquest dijous 15 de març, a 2/4 de 8 del vespre, a la biblioteca Antoni Comas presenta l’espectacle teatral de petit format Calces de paper, a càrrec de la Ruda Teatre. Un collage teatral que mostra diferents aspectes de la realitat de dones ben diverses que, al cap i a la fi, podrien ser totes una, la mateixa. Dones d'edats diferents, de cossos diferents. Dones que parlen amb dones i sobre dones, però no només d'elles ni per a elles. 

 

Sant Jordi (23 d’abril)
Per un Sant Jordi lliure de sexisme, dimarts 24 d’abril, a les 6 de la tarda, a la Biblioteca Pompeu Fabra es programarà l’hora del conte La princesa i el drac, a càrrec de la companyia Teatre Aula.

 

Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia (17 de maig)
La Biblioteca Pompeu Fabra realitzarà una sessió de l’hora del conte dimarts 15 de maig, a les 6 de la tarda, per donar visibilitat a aquesta campanya que vol promoure accions que serveixin per denunciar la discriminació que  pateixen persones homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals d’una manera lúdica.

 

Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones (25 de novembre)
Les Biblioteques de Mataró oferiran dues sessions de l’hora del conte. Dimarts 27 novembre, a les 6 de la tarda, a la Biblioteca Pompeu Fabra, a càrrec de Mon Mas i dimecres 28 de novembre, a les 6 de la tarda, a la Biblioteca Antoni Comas a càrrec de Mònica Torra. A més, a la Biblioteca Antoni Comas les famílies podran participar al taller Súper Women, súper inventores divendres 9 de novembre,  a les 6 de la tarda.

 

Les Biblioteques de Mataró posaran a disposició dels seus usuaris mostres de documents relacionats amb la temàtica de sensibilització pròpia de cada campanya.
Les Biblioteques de Mataró s’adhereixen a les campanyes de sensibilització per a la igualtat de gènere
Data publicació: 13.03.2018