• Portada >
  • Agenda >
  • Les Biblioteques Municipals del Maresme presenten la nova guia de recursos

Notícia

Les Biblioteques Municipals del Maresme presenten la nova guia de recursos

guia 2019

Les Biblioteques del Maresme presenten la guia de recursos del 2019, Dones pioneres del Maresme, amb la qual es vol donar visibilitat a totes aquelles dones de la comarca que amb les seves aportacions en diversos àmbits, han aconseguit millorar la societat. La guia estarà disponible a partir del 23 d’abril a les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas, i també en versió digital a través d’una aplicació per a dispositius mòbils.

L’objectiu d’aquesta guia és posar en valor la tasca desenvolupada per moltes dones de la nostra comarca i contribuir a fer visibles les seves experiències i aportacions. Són perfils de dones interessants per la valentia, capacitat intel·lectual, perseverança, innovació, servei públic, excel·lència i audàcia. Dones pioneres, lluitadores i precursores en cada un dels seus àmbits: art, ciència, tecnologia, activisme social, emprenedoria, política, etc. Una font d’inspiració i referent per a les noves generacions i per a totes aquelles dones que continuen lluitant cada dia per ser escoltades, per ser visibles.

La guia s’edita i es distribueix gratuïtament en format paper a les biblioteques municipals de Mataró i de la comarca del Maresme, pels voltants de Sant Jordi. La guia compta amb uns codis QR que enllacen als vídeos de les entrevistes que s’han fet a les dones pioneres, protagonistes d’enguany. Al final de la guia, a la bibliografia, s’han recollit tots els materials relacionats amb aquestes i altres dones maresmenques, que es troben a les biblioteques municipals. Finalment, també hi ha la versió digital, Bibliosmaresme, accessible des de Google Play i Apple Store, tant per a tauletes tàctils com per a telèfons mòbils.

A Mataró, la presentació de la guia es farà el 9 de maig a les 19 h a la Biblioteca Pompeu Fabra amb una taula rodona que comptarà amb algunes de les protagonistes de la guia: Mercè Aubanell, metgessa en camps de refugiats, Maribel Nieto, cirurgiana i directora del programa de cribatge del càncer de mama, Glòria Prunera, treballadora de l’empresa Fibracolor, i Anna Pujol, regatista i campiona d’Espanya i Catalunya. La taula rodona girarà al voltant de les seves experiències i visions de futur, i la conduiran des del Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Mataró.

 

 

 
Les Biblioteques Municipals del Maresme presenten la nova guia de recursos
Data publicació: 23.04.2019