• Portada >
  • Agenda >
  • L’escriptora Isabel-Clara Simó explica els secrets de la literatura en la conferència institucional de Sant Jordi

Notícia / Lletres

L’escriptora Isabel-Clara Simó explica els secrets de la literatura en la conferència institucional de Sant Jordi

imatge de la conferència

El primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, va presidit ahir a la tarda la conferència institucional “Els secrets de la Literatura”, que es va celebrar al Saló de Sessions de l’Ajuntament, amb motiu de la diada de Sant Jordi 2017. L’escriptora i la periodista Isabel-Clara Simó, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2017, va parlar sobre l’art de la literatura.

Com a prèvia a la ponència, a la que hi van assistir un centenar de persones, l’escriptora d’Alcoi va recordar quan amb 17 o 18 anys va escriure el seu primer conte en català, en aquell moment es va posar a plorar i va decidir que seria escriptora i que ho faria en català.

Durant la conferència, Isabel-Clara Simó va explicar la importància de llegir però no com un entreteniment, sinó com un exercici d’aprendre, de fer-se preguntes i poder arribar a una interpretació. Per ella un bon llibre es mesura per la capacitat de fer-te sentir i pensar. També va parlar de l’ofici d’escriptor i d’aspectes importants abans de començar a escriure com el punt de vista, disposar sempre d’una llibreta a mà, fer un esquema, escriure cada dia i llegir com un escriptor.   

Els actes de la programació de Sant Jordi continuen a Mataró durant el mes d’abril però el gruix de les activitats es concentren al proper cap de setmana, 21, 22 i 23 d’abril.

Consulteu els actes de Sant Jordi en l'enllaç adjunt. 
L’escriptora Isabel-Clara Simó explica els secrets de la literatura en la conferència institucional de Sant Jordi
Data publicació: 20.04.2017