• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró celebra la primera edició del Festival de cinema Panòptic

Notícia

Mataró celebra la primera edició del Festival de cinema Panòptic

Imatge de l'exposició

Els dies 26, 27 i 28 de setembre se celebra Panòptic. Festival de Cinema de Mataró a la sala d’actes del Cafè de Mar de Mataró, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró. La programació inclou una secció oficial de curtmetratges que entren a competició, la projecció de curts i dos llargmetratges programats fora de competició. En paral·lel, del 21 de setembre al 20 d'octubre, al M|A|C Espai de Can Palauet s’hi podrà veure una instal·lació col·lectiva per conèixer l’univers del festival.

El Panòptic, una iniciativa de l’Associació Cultural Panòptic amb la participació del M|A|C, és un festival de cinema i nous formats que busca explorar i analitzar els efectes de l’era digital en la societat: l’impacte del progrés tecnològic i científic en les relacions de poder, els mecanismes de control social, les llibertats o els drets humans, així com en el marc de l’ètica i el pensament contemporanis. El festival vol esdevenir un espai de debat i crítica, transformació i empoderament social.

El dia 26 de setembre a les 20.30 h es farà la presentació del festival per donar pas al concert dels mataronins Cine Núria. els dia 27 i 28 es podrà veure dos llargmetratges i 14 curtmetratges de diferents procedències (Espanya, Xina, Alemanya, Bèlgica, Iran i Malàsia). Alguns d’aquests formen part d’una secció competitiva. Dissabte 27 a les 19.30 h es farà la xerrada “El panòptic digital: vigilància, control i poder a l’era d’Internet”.

En paral·lel al M|A|C Espai de Can Palauet s’hi farà una instal·lació que esdevé una carta de presentació per a totes aquelles persones que vulguin saber què trobaran al festival. Aquesta instal·lació que s’inaugurarà dissabte 21 de setembre a les 12 h és una declaració d’intencions i una bateria de preguntes obertes plantejades des de l’audiovisual cap a l’audiovisual.

A Can Palauet els visitants trobaran una descripció del festival, una aproximació al concepte del panòptic al segle XXI i projeccions de vídeo en diverses pantalles. El contingut de les projeccions consistirà en llistes de reproducció en bucle de contingut que es troba penjat a YouTube. Aquestes llistes de reproducció les crearem a partir de fer la pregunta “Què és per a tu el festival Panòptic?” a familiars i persones reconegudes del món de l’audiovisual i la cultura digital. Totes les recomanacions i suggeriments que rebem crearan una narració col·lectiva del que és el festival Panòptic, des de l’absurd fins al més descriptiu.

Podeu consultar la programació del festival en l'enllaç adjunt. 
Mataró celebra la primera edició del Festival de cinema Panòptic
Data publicació: 19.09.2019