• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró rep la visita d’una vintena de cavalls i carruatges per celebrar els Tres Tombs 2018

Festes i tradicions

Mataró rep la visita d’una vintena de cavalls i carruatges per celebrar els Tres Tombs 2018

Imatge d'arxiu - Tres Tombs Romuald Gallofré ©

Mataró celebrarà la tradicional festa popular dels Tres Tombs amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics, el proper diumenge 11 de febrer amb la participació de cavalls, carros, carruatges i tartanes vinguts de diferents poblacions de la comarca i de poblacions veïnes.

Enguany, els Tres Tombs mataronins comptaran amb la presencia de quatre carruatges d’Argentona i tres d’Igualada, de dos de Molins de Rei, d’un Òrrius, de Cabrera de Mar i de Cerdanyola del Vallès així com de cavalls de diferents municipis de la comarca. La comitiva anirà encapçalada pel capità i els abanderats de la Germandat Antiga de Sant Antoni Abat de Mataró qui col·labora amb l’Ajuntament per organitzar aquesta festa tradicional.

 

Concentració i recorregut

D’11.30 a 12.00 h els carros de transport, carruatges de passeig, genets i diferents animals de companyia es concentraran al Nou Parc Central. A les 12 h la comitiva sortirà del Nou Parc Central, seguirà pel carrer del Parc, caminet de les Vinyes, Muralla del Tigre, Muralla de Sant Llorenç, plaça de Santa Anna i La Riera. El segon i el tercer tomb giraran al carrer d’Argentona per baixar la Muralla del Tigre i la Muralla de Sant Llorenç i passar de nou per la plaça de Santa Anna i La Riera. El recorregut acabarà al Nou Parc Central.

La tradicional benedicció dels animals es farà a la Riera, a l'alçada de l'Escola Cor de Maria.

 

Més informació: Carla Pineda  (93 758 23 61 / 664 22 10 94  -  cpineda@ajmataro.cat)
Mataró rep la visita d’una vintena de cavalls i carruatges per celebrar els Tres Tombs 2018
Data publicació: 07.02.2018