• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró ret homenatge a l’ “Onclu Rafael” a la Diada de la Rumba

Notícia

Mataró ret homenatge a l’ “Onclu Rafael” a la Diada de la Rumba

Onclu Rafael

Mataró celebra el pròxim 1 de desembre la 5a Diada de la Rumba, la mostra anual de rumba catalana que també arriba a altres poblacions del país. Enguany l’acte està dedicat al garrotín lleidatà i inclourà l'homenatge a Rafael Salazar "Onclu Rafael".

Rafael Salazar és un “rumbero” carismàtic, icona de la comunitat gitana, que encarna un dels valors principals de la rumba i de Mataró: la convivència entre paios i gitanos.  Mataroní nascut a Lleida, és conegut per la seva interpretació del garrotín, la cançó improvisada més lligada a la rumba.

L'acte vol celebrar i difondre aquesta música popular, de la qual Mataró és un dels bressols indiscutibles. Per això es presenta un programa d'activitats gratuïtes per a tots els públics, que tindran lloc a la plaça de l’Ajuntament durant el matí.

La celebració de la diada començarà ja a les 11 h  amb animació infantil a càrrec de Dantuvi amb la Canalla. A 2/4 de 12  es durà a terme un taller de glosa (o garrotín) amb Pau Benítez i Dani Álvarez. Aquest acte es farà a  la Sala d’Actes de Can Palauet i les places són limitades. A les 12 h a la plaça de l’Ajuntament es farà un altre taller, en aquesta ocasió de ball (garrotín i rumba lleidatana) amb Dolors Pubill i Pati Rubio.

A la 1 del migdia serà el moment de retre l‘homenatge a l’ “Onclu Rafael", abans d’acabar la festa amb el concert de  “24 rumbes per diatònic” amb Carles Belda, Rafalito Salazar i Joanet de Mataró.

 

 
Mataró ret homenatge a l’ “Onclu Rafael” a la Diada de la Rumba
Data publicació: 26.11.2018