• Portada >
  • Agenda >
  • Mataró s’incorpora a la programació del Festival Poesia i + de Caldes d'Estrac

Notícia / Lletres

Mataró s’incorpora a la programació del Festival Poesia i + de Caldes d'Estrac

Poesia i + 2015

Mataró  s’incorpora enguany a la programació del Festival Poesia i +, originari de Caldes d'Estrac. La onzena edició del festival s’obre a diferents poblacions maresmenques i enguany hi haurà espectacles a Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Mataró. El 9 de juliol al pati del Cafè Nou s’hi podrà veure VArecital, un homenatge a l’escriptor nascut a Pals però arrelat a Mataró fins la seva mort, Ventura Ametller.

Amb direcció artística d’Eloi Aymerich, VArecital és un espectacle que combina música electrònica, projeccions audiovisuals i recital de poesia. Com explica el direcció artística “gaudirem dels versos i imatges d’un poeta del segle XX rellegides amb els llenguatges i els creadors del segle XXI”. Hi participaran destacats poetes del país, com són, Teresa d’Arenys, Lluís Calvo, Joan Carles Gonzalez Pujalte, Anna Gual, Pau Vadell, Raquel Santanera, dirigits per Jaume C. Pons Alorda. La música anirà a càrrec de DJ Swet.

L’acte s’emmarca dins la celebració del 30è aniversari de la publicació d’una de les obres cabdals de la literatura surrealista catalana, “Summa Kaòtica” de Ventura Ametller.

La Fundació Palau de Caldes d’Estrac (Maresme) ha presentat aquest matí un avançament de  la programació de l’onzena edició del festival Poesia i + que tindrà lloc del 7 al 17 de juliol.

Les principals novetats d’aquest any són la incorporació de Martí Sales i Mireia Calafell com a nous directors artístics, juntament amb Pere Almeda, director de la Fundació Palau. El festival segueix amb l’esperit que l’ha marcat des del 2006 partint de la poesia per acostar-se a altres disciplines artístiques. Entre els primers confirmats, destaca la proposta especialment pensada per a l’ocasió de Niño de Elche, l’homenatge a Mikel Laboa que farà Delorean i la participació del Premi Nacional de Cultura de Catalunya, Antònia Vicens. Mario Gas, Enric Casasses, Maria Arnal i Marcel Bagés, Lucia Pietrelli, Meritxell Cucurella-Jorba i Acorar de Toni Gomila tanquen els primers con rmats del festival.

En els darrers tres anys el festival s’ha consolidat i enguany vol ser, més que mai, un catalitzador que permeti la proliferació, la mutació i l’escampadissa de versos.

Durant les properes setmanes des del Festival Poesia i + es presentarà la nova imatge del festival juntament amb el cartell complet. Durant aquest mes de maig, es podrà adquirir l’abonament del festival a un preu especial.

 
Mataró s’incorpora a la programació del Festival Poesia i + de Caldes d'Estrac
Data publicació: 18.05.2016