Notícia

Mor l’escriptor i llibreter Albert Pera

Albert Pera

Ahir a la tarda va morir Albert Pera, escriptor, mestre, poeta, periodista i llibrete Mataroní, a l'edat de 90 anys. Nascut l’any 1929, Pera era un lletraferit incurable. Durant el 1948-1949 va ser col·laborador del diari Mataró, i en aquella època també feia de rapsode.

L’any 1971, després del mestratge de Frederic Larreula, va començar a fer classes de català a les aules d’Òmnium Cultural de Mataró, activitat que va durar fins al 1987. L’Any 2011 se li va reconèixer la seva tasca a favor de la llengua i la cultura catalanes. Més endavant, juntament amb l’Assumpta Cucurell, la seva esposa, van obrir la llibreria Argent Viu.

Ha publicat els llibres de poemes Entre els pins i el mar —País i gent del Maresme—, Memòria, editorial, 1994, guardonat amb l’Englantina als Jocs Florals de Calella. Estança isolada, col·lecció Beni-Gazlo de poesia, guanyador del Premi Ciutat de Benicarló 2001, Evocació de Mossèn Cinto Verdaguer, amb Marcel Olm, editat pel Centre Atlètic Laietània, 2002.

També ha rebut el Premis de l’Obra Cultural de l’Alguer pel conte Mar de fons, el Premi Les Millors Pàgines de Granollers pel conte Paul i Jacint (2003), el Premi Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental, d’Òmnium Cultural, per l’obra poètica Amor al fons (1996), el Premi Humor Rural de Lliçà de Munt per l’obra L’home urbà, l’home rural (1999) i l’accèssit al Premi Ciutat de Tarragona de poesia 1994 pel llibre de poemes Botànica incisiva, entre molts altres.

El desembre del 2018 se li va retre un homenatge a la sala d’actes de Can Palauet  i es va presentar el seu llibre de narracions, Mar de fons.
Mor l’escriptor i llibreter Albert Pera
Data publicació: 06.06.2019