• Portada >
  • Article >
  • Premi del jurat | Moisès Maicas

Guardons Cultura Mataró 2016

Premi del jurat | Moisès Maicas

Moisès Maicas R. Gallofré ©

El jurat acorda atorgar un guardó honorífic a Moisès Maicas Pera (Mataró, 1967), director de teatre mataroní mort el mes de juny de 2017. Maicas era un dels directors més actius del circuit de petit format a nivell nacional i un dels grans defensors del teatre de text contemporani més compromès.

Fill del director teatral Carles Maicas, vinculat al teixit mataroní a través de l’Aula de Teatre i l’Associació Cultural Teatre Invisible, havia exercit d’ajudant de direcció de grans noms del panorama teatral català com Fabià Puigserver, Lluís Pasqual, Josep Muntanyès o Joan Font. També havia dut a terme destacades adaptacions d’autors clàssics i contemporanis, com Shakespeare, Genet, Bernhard, Foix, Brossa o Schimmelpfennig, entre d’altres, i havia treballat en projectes escènics amb artistes plàstics com Pep Duran, Valère Novarina o Perejaume.

Maicas va deixar pendents diversos espectacles, com una adaptació teatral de l’obra “Poemes de l’alquimista” de Palau i Fabre, que s’havia d’estrenar al festival Temporada Alta i del qual se n’havia de fer una lectura al Grec d’enguany, i l’obra “Les verges virtuals” que estava treballant amb el dramaturg mataroní Toni Cabré.

El jurat vol destacar la importància cabdal de la figura de Moisès Maicas, ja que poca gent ha fet tant per Mataró i pel teatre contemporani i compromès com ell, i la seva mort va arribar en un moment de gran maduresa creativa i de reconeixement del públic i de la crítica.