• Portada >
  • Article >
  • Projecció de la ciutat | Capgrossos de Mataró

Guardons Cultura Mataró 2017

Projecció de la ciutat | Capgrossos de Mataró

Capgrossos de Mataró

El jurat acorda atorgar el guardó a la colla castellera Capgrossos de Mataró. Sorgida l’any 1996 arran de la iniciativa d’un grup d’aficionats als castells, la colla ha tingut una de les trajectòries més meteòriques del món casteller i ha esdevingut una de les colles senyeres del panorama nacional.

El 2017 és considerada la seva millor temporada, descarregant en vuit ocasions castells de gamma extra i el 5 de nou amb folre per primera vegada en la seva història.

El jurat ressalta la seva contribució a donar a conèixer la ciutat més enllà de l’àmbit local. En els seus anys d’existència, els Capgrossos han actuat a gairebé tots els barris de la ciutat i a les festes de molts pobles de la comarca i del país, participant a les places i diades de més prestigi del món casteller. La colla també ha creuat les fronteres desenvolupant projectes a l’estranger, concretament a França, Anglaterra i la Índia.

Es destaca la importància de la tasca de dinamització cultural que desenvolupa a la ciutat, més enllà de l’estricta pràctica castellera, en forma d’exposicions, activitats familiars, concerts o xerrades, iniciatives que li donen un tarannà marcadament social i integrador.

El jurat considera que la colla representen la ciutat i la comarca en tota la seva essència, constitueixen un patrimoni col·lectiu viu i són una entitat de referència tant a dins com a fora de Mataró.