• Portada >
  • Article >
  • Recerca i difusió | Joan Vives Bellalta

Guardons Cultura Mataró 2017

Recerca i difusió | Joan Vives Bellalta

Joan Vives

El jurat acorda atorgar el guardó a Joan Vives (Mataró, 1964), flautista de bec, historiador de la música i divulgador musical. El jurat destaca la seva prolífica, sòlida i entusiasta trajectòria professional, en la qual compagina la interpretació, la docència i la divulgació musical, mitjançant la presentació de programes radiofònics, la publicació d’articles, la col·laboració amb institucions culturals i museístiques, i la participació en múltiples conferències, tertúlies i rutes guiades.

Gran coneixedor de la història de la música i comunicador amè i apassionat, Joan Vives és locutor i redactor de Catalunya Música des de l’inici de les seves emissions l’any 1987, i actualment està al capdavant dels programes Solistes i Tots els matins del món.

El jurat destaca la importància de la seva tasca de recuperació i divulgació de la música antiga, tant com a intèrpret i instrumentista, des de formacions musicals com el Quartet barroc de Sant Simó, el Conjunt barroc del cafè o Els Ministrils, com a promotor de la Setmana de Música Antiga de Mataró, festival de música que l’any 2017 va arribar a la seva trenta-cinquena edició.

El 2018 Vives ha sigut guardonat pels Premis de Radio Associació de Catalunya amb el Reconeixement a la trajectòria de més de 30 anys com a divulgador musical.