• Portada >
  • Article >
  • Recerca i difusió | Maria Salicrú-Maltas

Guardons Cultura Mataró 2016

Recerca i difusió | Maria Salicrú-Maltas

Maria Salicrú-Maltas

El jurat acorda atorgar el guardó a la Recerca i difusió a Maria Salicrú-Maltas (Mataró, 1978), historiadora i etnomusicòloga mataronina. El jurat destaca la seva prolífica, sòlida i entusiasta trajectòria professional, en la qual compagina la recerca històrica amb la docència, la interpretació i la divulgació musical, mitjançant la publicació d’articles, la creació de recursos pedagògics, la presentació de llibres o la participació en conferències i tertúlies.

L’any 2016 Maria Salicrú-Maltas ha participat en diversos projectes de gran rellevància, entre els quals destaquen el documental “La cançó censurada”, dirigit per Lluís Danès, basat en la seva tesis doctoral sobre la Nova Cançó i en concret en la seva investigació sobre la repressió que va imposar la dictadura franquista al moviment entre els anys 60 i 70, i el projecte artístic “Jerusalem ID”, de l’associació de creació documental mataronina Mapasonor, de la qual en forma part com a responsable de continguts musicals.

El jurat també vol destacar com Maria Salicrú-Maltas ha contribuït a l’estudi i preservació del patrimoni cultural de la ciutat vinculat a la música popular, mitjançant la catalogació de partitures i a l’enregistrament dels sons i músiques de la Festa Major de Les Santes. L’any 2016 col·labora en el disc de La Coixinera Sons de festa: Les Santes, Festa Major de Mataró mitjançant l’acompanyament ambiental dels sons que ha anat enregistrant al llarg dels anys.