• Portada >
  • Agenda >
  • Repte Gènius 2019, la nova proposta de la biblioteca Antoni Comas per fomentar la lectura entre el públic infantil

Notícia

Repte Gènius 2019, la nova proposta de la biblioteca Antoni Comas per fomentar la lectura entre el públic infantil

repte de lectura

La Biblioteca Antoni Comas torna a proposar als infants d’entre 5 i 11 anys i a les seves famílies un repte de lectura des del dimarts 23 d’abril i fins al 7 de juliol. L’activitat consisteix a emprendre un viatge lector a través dels contes i les activitats que ajudaran als participants a descobrir el meravellós món de la lectura i de les històries que es poden descobrir en els llibres.

El Món Gènius és l’espai virtual infantil de la Xarxa de Biblioteques Municicipals de la Diputació de Barcelona (http://www.genius.diba.cat). En aquest món virtual s’’hi troben en Gènius, en Playme, en Bit i la Valentina, quatre personatges molt divertits que viuen un munt d’aventures tot ensenyant als nens com funcionen les biblioteques i com n’és d’importat i divertit llegir. Aquests quatre personatges són els protagonistes del “Repte Gènius 2019” de la Biblioteca Antoni Comas.

Els participants al “Repte Gènius 2019” hauran de ser capaços de llegir un mínim de cinc llibres proposats per la biblioteca relacionats amb la por, el misteri, les aventures i l’humor. Cada cop que un participant llegeixi un llibre, haurà de respondre unes preguntes, posarà un segell al seu àlbum de lectures i votarà a la “Màquina dels gèneres” de la biblioteca per aconseguir la seva acreditació de “Lector genial”. Així, es podran conèixer quins són els gèneres literaris que més agraden als petits usuaris de la biblioteca Antoni Comas.

A més de llegir, durant el mes de maig, tots els participants hauran de superar reptes i enigmes setmanals i, per tant, hauran d’estar molt atents a tot el que passa a la sala infantil de la biblioteca.

La biblioteca també proposa un concurs de dibuix i un “Gran dictat” i el plafó dels “Comentaris genials” on tots els lectors poden opinar sobre els llibres llegits. El 7 de juliol tots aquells que aconsegueixin el repte de lectura podran participar en  la “Tarda dels lectors genials” i obtenir la seva acreditació i fer-se la seva bossa per portar els llibres de la biblioteca.

L’activitat és gratuïta amb inscripció prèvia a la biblioteca a partir del dimarts 23 d’abril, diada de Sant Jordi.
Repte Gènius 2019, la nova proposta de la biblioteca Antoni Comas per fomentar la lectura entre el públic infantil
Data publicació: 15.04.2019