2017. Any i Puig i Cadafalch

drac

Enguany s’escau la celebració del 150 aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch i del centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya. Per tal d’honorar la seva memòria i difondre la seva obra, el Govern de la Generalitat de Catalunya acorda designar el 2017 Any Puig i Cadafalch. Mataró, ciutat natal de l’arquitecte, s’uneix a aquesta celebració mitjançant l’organització d’una sèrie d’actes destinats a commemorar la seva figura, posant atenció en les múltiples facetes a les quals va dedicar la seva trajectòria professional, política i vital.

L’objectiu principal de la commemoració és donar a conèixer la figura d’aquest mataroní il·lustre en tota la seva magnitud i difondre el llegat que va deixar a la ciutat i a la comarca del Maresme d’una manera conjunta, amb la voluntat de donar-hi una major visibilitat i de contribuir a la presa de consciència sobre el seu valor patrimonial, històric i cultural.

L’Ajuntament de Mataró, junt amb la col·laboració de les diverses entitats i institucions culturals de la ciutat, així com dels ajuntaments d’Argentona, Canet de Mar i Òrrius, municipis vinculats a la figura de Puig i Cadafalch, promou l’organització d’un programa d’actes de caràcter cultural, cívic i participatiu. La commemoració inclou exposicions, conferències, rutes i visites guiades, espectacles i activitats familiars i educatives, entre moltes altres activitats destinades a tots els públics que es podran gaudir al llarg de l’any.